Џони Штулић тужи Плато букс

Агенције
Џони Штулић тужи Плато букс

Музичар и писац Бранимир Џони Штулић тврди да је издавач наставио да неовлашћено штампа и објављује његове књиге. Он је покренуо је парницу против издавача "Плато букс" пред Вишим судом у Београду, због кршења ауторских права, пренијеле су агенције.

"Плато" је са Штулићем договорио откуп и продају 1.000 комплета од по 14 књига и два носача звука са концерата у Мостару и Сарајеву.

Након што је та количина распродата, издавач је наставио да штампа комплете и продаје их неовлашћено, каже Штулићев адвокат Стеван Д. Јанковић.

Џони Штулић ексклузивно је за "Новости" изјавио да "Плато" користи његову популарност, "20 година старију од њих", за сопствену промоцију.

Музичар каже и да је издавачка кућа смишљено најављивала промоцију "Штулић у илегали" иако је знала да он на тај догађај неће доћи, и на тај начин обманула фанове.

Почетна цијена комплета била је око 160 евра, а "Плато" је повисивао цену постепено, и сада се комплети на Интернету продају за по 200 евра, каже Штулићев портпарол Зоран Живковић.
Aдвокат Јанковић наводи да друга страна није одговорила на тужбу, и да је Штулић због споре процедуре ускраћен за право да прије главне расправе поднесе још доказа.

Aдвокат је додао и да је процедура доказивања веома специфична, јер се ради о линковима на Интернету који доказују да је уговор прекршен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана