Драстична дијета узрок смрти Пичиз Гелдоф?

Aгенције
Драстична дијета узрок смрти Пичиз Гелдоф?

Лондон - Изненадна смрт Пичиз Гелдоф, 25-огодишње кћерке британског музичара Боба Гелдофа, чије је беживотно тијело пронађено јуче у њеној кући у Кенту, подстакла је бројна нагађања.

У полицијском извјештају стоји да у кући преминуле жене нису пронађени докази тешких дрога као ни видљиви трагови повреда. Није било ни опроштајног писма.

Поједини стручњаци већ шпекулишу да је срчани застој наступио као резултат дијете на бази цијеђеног воћа и поврћа, којој се Пичиз подвргавала посљедњих недјеља.

Прошлог фебруара, млада водитељка и манекенка привукла је пажњу британских таблоида својим анорексичним изгледом. Неки су се чак забринули за њено здравље.

Прије двије године је сама за "ОК! Магазин" изјавила да се храни искључиво воћем и мисо супом.

"Правим сокове. Циједиш воће и пијеш га три пута дневно. То је радикално. То радим отприлике мјесец дана", објаснила је она.

У то вријеме Кет Колинс, представница Британског дијететичког удружења (БДА), упозорила је Пичиз да је њена дијета драстична јер изазива електролитске поремећаје који могу довести до срчаног застоја.

"Тако брза дијета као што је ова изазива губитак мишићне масе али штети унутрашњим органима. То је забрињавајуће", навела је Колинс за "Дејли мејл".

Узроци изненадне смрти Гелдофове кћерке још нису познати. Очекује се да извјештај патолога открије разлоге смрти младе жене, која је за собом оставила два сина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана