Дјевојке из израелске војске из ината објавиле нове голишаве слике ФОТО

Агенције
Дјевојке из израелске војске из ината објавиле нове голишаве слике ФОТО

Припаднице израелске војске које су дисциплински кажњене због постављања својих голишавих слика на Фејсбуку одлучиле су се на тај корак из ината јер су претходне недјеље већ биле кажњене због објављивања једне фотографије сличног садржаја, пише “Њујорк пост”.

Израелска војска је потврдила да су дјевојке биле кажњење због прошлонедјељног испада, али засад није познато да ли ће против њих поново бити покренут дисциплински поступак.  

На друштвеним медијима је објављено да се ради о дјевојкама регрутованим у бази на југу земље. Овај инцидент само је најновији у низу епизода у којима младе Израелке у војсци привлаче пажњу на сличан начин. У извјештају који је издала војна прес служба не откривају се њихова имена, нити детаљи о изреченим казнама. 

Неколико пута у посљедњих неколико година, припадници израелске војске добили су дисциплинске мјере због постављања непримјереног садржаја на друштвене мреже. 

Прошле године, директор за друштвене мреже у министарству одбране прозван је “расистом” зато што је на фејсбук поставио своју слику, на којој му је лице било покривено блатом, а потпис испод слике гласио је “У Обамином стилу”. 

Израелски војник чији је снимак како изазовно игра испред Палестинке којој су очи везане постављен на јутјуб 2010. године такође је био жестоко критикован.  

Инцидент се догодио након открића фотографија исте године на којима је жена војник позирала испред палестинских затвореника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана