Да ли пијан мушкарац заиста мисли оно што говори?

magazin.net.hr
Да ли пијан мушкарац заиста мисли оно што говори?

Оно што изговарате свакако је ствар одлуке. А алкохол утиче на могућност доношења одлуке. Тако би мушкарац могао рећи више под утицајем алкохола, односно оно што би иначе задржао за себе.

Каже се "шта трезан мисли, пијан говори", али у тој пословици се крију двије фаталне грешке.

1. Он говори истину док је пијан и то је за њега у том тренутку истина. И биће све док је пијан... То ће и остати истина ако је фрајер пијан 24 сата дневно , али у том случају се нећете баш усрећити.

2. Уочите ли на који начин алкохол утиче на мозак (на примјер снимљен магнетном резонанцом), видјећете да је његова активност знатно другачија од нормалне.

Неким људима се не промени личност када пију, док неки постају агресивни, пуни љубави, груби или нежни... То је супстанца која утиче на размишљање, али не и серум истине.

Штавише, жене које покушавају да разумијеју мушкарце сваки пут изнова упадају у исту замку. Мисле да оно што мушкарац говори има неко друго, скривено значење. То је највјероватније зато што када жене комуницирају међусобно доста тога има заиста скривено значење.

На примјер: "Пријатељица ми је рекла да ме мој дечко не заслужује. Сигурно зна нешто што ја не знам, али ми не жели да ми уништи везу"

Ако будете живели у увјерењу да вам мушкарац шаље скривену поруку током комуникације, остаћете заувијек збуњени када је мушки род у питању. И то не зато што су мушкарци компликовани, већ зато што сте их ви учинили компликованим. Ви сте пројектовали и пренијели такву слику о мушкарцима.

Стручњаци кажу да комуникацију с мушкарцима схватите онако како заиста јесте – њихов одговор је јасан, једноставан, конкретан и без скривених порука. Само зато што вам се не свиђа оно што је рекао не значи да је конфузан.

Ипак, ако са сигурношћу желите да знате шта осјећа према вама, обратите пажњу на поступке, а не само на ријечи.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана