Ана добила РТРС на суду

Агенције
Ана добила РТРС на суду

Након пет година судске борбе, пјевачица Ана Николић добила је пресуду у своју корист, и то од Јавног сервиса Србије, који је тужила још 2009. године због крађе гласова на домаћем такмичењу на избору за "Евросонг".

Како пишу српски медији, Виши суд у Тимочкој одлучио је да РТС мора да исплати Ани цјелокупне трошкове које је имала око организације и наступа на поменутом фестивалу, јер је Николићева доказала да су се у полуфиналу огријешили о њу и нису добро избројали гласове жирија и публике послате у њену корист.

- Дуже од пет година трајало је суђење. Више од 20 сведока је било саслушано. Од Аниног тадашњег менаџера Буде, преко ПР, породице и пријатеља. Са друге стране, саслушани су и сведоци из одбране, али очигледно нису имали никакве аргументе којима би оспорили Анину тужбу. Зато је суд, након што је саслушао све сведоке, одлучио да пресуди у Анину корист - говори добро обавијештен извор.

Како даље сазнајемо, Јавни сервис је најавио жалбу на пресуду, али због штрајка адвоката суду још увијек жалба није достављена. Ана ће од РТС-а инкасирати 20.000 евра, плус ће национална телевизија морати да плати судске трошкове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана