Аца Лукас у првом Брегином филму

Aгенције
Аца Лукас у првом Брегином филму

Горан Бреговић је завршио сценарио за свој првенац, мјузикл "Кармен са сретним завршетком", са којим би требало да се представи на "Сарајево филм фестивалу" сљедеће године, а улогу главног лика у филму, како сада ствари стоје, треба да игра Аца Лукас.

Бреговић ће редитељску улогу повјерити једном од бх. редитеља, а како је Фарук Дрина, будући продуцент филма рекао, у преговорима је са Данисом Тановићем, Адемиром Кеновићем и Ахмедом Имамовићем.

Према сценарију, радња се дешава у Сарајеву. Филм је по структури замишљен као "лажни документарац" који се по природи приче сели у позориште и постаје опера. Језик на којем се говори у филму је "сарајевски" и мјестимично њемачки. Сва музика у филму је нова, изузев неколико реминисценција, нема никакве везе са опером "Кармен" Жоржа Бизеа, него је писана у маниру нове ромске музике каква се свира међу Ромима данас у Европи, али још није постала музика за туристе ромофиле.

- У документарном дијелу, по естетици ближе је модерном европском филму него филмовима о Ромима какви су снимани код нас и третира Роме какви су у Европи данас. Тек у позоришту филм упада у ромски сиротињски барок. Ликови у филму су старости између 25 и 30 година. То су млади, згодни Цигани у шанираним одијелима, елегантно обучени, који свирају по Европи - каже Дрина.

Глумица која игра Клеопатру биће највјероватније Гордана Карановић, која је звијезда свог телевизијског шоуа "Субота је небо се отвара", у којем прориче судбину на телефонски позив. Филмски дијелови биће снимани филмском камером од 35 милиметара, а документарни у дигиталном у маниру аматерског снимка, увијек у једном, субјективном кадру, без резова, са датумом и временом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана