Аца Лукас о Саши Мирковићу: Претио ми је да ће ми уништити каријеру и живот!

Blic.rs
Аца Лукас о Саши Мирковићу: Претио ми је да ће ми уништити каријеру и живот!

Пјевач тврди да је од бившег сарадника позајмио 50.000 евра с обавезом да му врати 120.000 за два мјесеца. Он открива да му Мирковић сада прети и тражи му чак 300.000.

- Ја јесам раније правио много глупости, коцкао сам се, задуживао, али сам те паре и враћао и то са огромном зеленашком каматом. Никада никога нисам преварио. Једини човек ког сам оштетио у животу и који је трпео због мојих порока јесте Аца Лукас. Нажалост и моја породица. Никоме динар не дугујем, радим и редовно плаћам порез. Сви који су са мном сарађивали имали су само корист, и то охо-хо! Исто тако одговорно тврдим да не постоји човек који је радио са Мирковићем и који ће рећи да је он коректан. То је један преварант - овим речима Аца Лукас почиње своју причу ексклузивно за Блиц о сукобу са бившим менаџером Сашом Мирковићем.

Крајње неуверљиво звучи да сте добили 50.000 евра, а потписали да сте узели 250.000. Јесте ли били трезни?

- Знаш ли ти како се добијају паре на зајам?! Не знаш! Ја сам ранијих година док сам се коцкао много таквих неповољних уговора потписао, али се увек гледало оно што је договорено усмено. Па и највећи криминалци имају неки кодекс! Просто нисам имао избора, хитно ми је био потребан новац, куповао сам стан и то је био последњи дан кад могу да платим, иначе пропада капара. Он ми је потурио неке менице које сам тада први пут видео и ја сам их потписао јер ми је рекао да је то само про форме.

Ваши хонорари су огромни и много радите. Како то да нисте имали 50.000 евра?

- Од пет концерата у Арени, које је Мирковић организовао, био сам у минусу више од 100.000 евра. Од концерта на „Маракани" био сам у минусу 50.000 евра, а он је зарадио чак 200.000 од спонзора. Када сам схватио да ме рекетира, хтео сам да раскинем уговор. Он ми је рекао: "Не може! У том случају узећу ти 300.000 евра. И душу ћу ти узети. И све што имаш! Уништићу ти и каријеру, и живот, и породицу!"

О којих сада 300.000 евра причате?

- У робовласничком уговору који сам потписао 2010. године, а да га нисам ни прочитао јер ми је и за то рекао да је про форме, пише да уколико раскинем сарадњу са њим, морам да платим 300.000 евра. Али и ако он раскине уговор са мном, опет морам да платим 300.000 евра! Поднео сам тужбу за ништавност тог уговора, чију вам копију дајем а који није само ван закона него и ван морала и сваке људскости. Уговор је извадио из стола и показао ми га тек када сам хтео да прекинем сарадњу. Шокирао сам се када сам видео шта пише у њему, па то ни ретард не би потписао! И годинама смо радили мимо уговора. У животу сам сретао много шљама и олоша, али овако нешто нисам никада! Он је све то радио док још није постао народни посланик. Питам се само шта ли ће тек сада да ради када има власт и моћ. Ако у овој скупштини постоји само још један такав, боље нам је да се сви селимо из земље.

Да ли га се плашите?

- Политиком се не бавим и не браним се ни од какве политичке опције или партије. Браним се од некаквог менаџера Саше Мирковића. На крају крајева, и сам сам, и то први пут у животу, показао да сам симпатизер неке партије, управо СНС-а. Одржао сам низ концерата по трговима широм Србије и певао сам искључиво из срца и личног опредељења, верујући у то што они раде. И данас у то верујем, али то не значи да ћу пустити било кога, па ни Сашу Мирковића, да ми на правди бога скаче по кичми и угрожава моју егзистенцију, а тиме и егзистенцију моје деце. Није се родио тај који ће да ми удари на породицу и покуша да ми отме оно што није његово. Не пада ми на памет да се помакнем ни за педаљ, већ ћу да браним оно што ми је најсветије. И по цену живота ако треба. Па може тај да седи не у скупштинској клупи, него на врху скупштине, и може да буде члан владајуће странке не Србије, него космоса. Не дам се и не савијам се јер сам у праву.

 Мирковић: Треба му старатељ

- За све његове неистине и увреде затражићу правду на суду. Друго, не позивам се на људе из политике, јер ово је однос између два пословна сарадника. Треће, сваку меницу и сваки уговор је лично потписао и новац узео својим рукама. А ако мисли да нема пословну способност, треба да узме старатеља. И није позајмио 250.000, него 285.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана