Звук Детроита и Тресор затворили пето издање Moondance фестивала

Глас Српске
Звук Детроита и Тресор затворили пето издање Moondance фестивала

Након двије ноћи врхунске техно музике, Moondance фестивал у Трогиру протеклог викенда спектакуларно је завршио своје пето издање, које је било у знаку култног берлинског клуба Трезор, а с бине трогирске куле Камерленго, трећег дана бројна публика из разних дијелова свијета слушала је сетове Handmadea, DJ Deepa, Roberta Hooda и The Analogue Cops.

Пета, јубиларна година Moondance фестивала донијела је и новитете, као што је био 3D мапинг куле, за који је заслужан Videogeist, радионице и предавања, те уз DJ сетове и неколико одличних live наступа.

Осим хедлајнера, Oscara Mulera и Ben Simsa, прве ноћи су бројним окупљеним љубитељима техна, свој доживљај овогодишњег издања фестивала представиле и регионалне техно снаге, Insolate из Осијека, новосадски продуцент и DJ Avoid, ака Владимир Аћић, Томе Р. те Jan Kincl Zero with Reggis Kattie с Live сетом.

Бину под мјесечином су другог дана фестивала отворили Eggy с б2б сетом с Edy C-ем, шефом Decoled Recordsа, након чега је Иван Комлиновић присутне почастио liveсетом. Потом је Forest People испоручио своју дозу тецхна, након чега је Петар Дундов, који је у склопу ЕМИ Института одржао и предавање на тему 'Од DJ-а до ливе извођача', ушао са својим сетом мелодије и beata, који је публику одвео на вожњу свемиром, до станице гдје је чекао Psuk, који је за ову прилику представио своју визију хипнотичког гроовеа. Овације које је Jonas Kopp побрао након сета биле су довољан доказ о каквом  се (extended) сету радило.

Треће и посљедње ноћи, Moondance је обукао боје Трезора, па је тако чувени берлински клуб представио своје техно звијезде: Handmade, резидент Трезора, човјек са смислом за покретање плесног подија напрвио је идеалну увертиру за DJ Deepа сачињену од dub , deep и детроит техна на што се идеално надовезао DJ Deep који је публику држао у плесној тантри све до појаве Robert Hood који се на бину попео са својом ћерком Luric .

Оно што је услиједило био је прави звук детроитског техна измијешан с госпел вокалима и соул дијеловима. Пред крај сета се више окренуо Floorplanу, пројекту који је покренуо с ћерком, па се могла чути и њихова заједничка 'Tell You No Lie', као и 'We Magnify His Name'. И за крај цијелог фестивала, италијански техно пaнк анархисти са пребивалиштем у Берлину  - The Analogue Cops live сетом су спектакуларно затворили фестивал с acid  сeмплом 'Ти Си Ми У Мислима', Дина Дворника.

Undergroound без компромиса!

„Вјерујем да је и овогодишње, јубиларно издање испунило очекивања свих љубитеља тецхно музике који су дошли из цијеле регије, али и Европе и свијета. У Moondance увијек улажем максимум креативности и свих расположивих ресурса како би га одвојио од гомиле фестивала која нас окружују и мислим да сам у томе успио јер сад је већ ствар сасвим јасна да је Moondance освојио срца свих који су га посјетили. Имамо пораст публике од преко 20% што нам даје крила да наредне године будемо још бољи, иновативнији и јачи. Лине уп ће дефинитивно увијек остати ундергроунд, док сам год ја за корилом фестивал и ту нема компромиса. Датуме за сљедећу годину ћемо објавити већ почетком септембра, са врло повољним регионалним улазницама. Савјетујем свим будућим посјетиоцима који долазе из региона да смјештај букирају што прије ако могу док су још доступни и јефтини преко Booking.com -а. Хвала свима који су дошли до Трогира и обећавам још боље издање наредне године", изјавио је директор фестивала Перо Брчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана