Звијезде стижу на Кастел: Друго издање „Бања Лука Феста“ од 6. до 9. јула

ГС
Звијезде стижу на Кастел: Друго издање „Бања Лука Феста“ од 6. до 9. јула

БАЊАЛУКА - Друго издање интернационалног музичког фестивала “Бања Лука Фест” одржаће се на тврђави Кастел, од 6. до 9. јула.

Након што је већ прве године фестивал стекао статус једног од најзначајнијих у региону, и овог пута, на позорници под отвореним небом наступиће чувена музичка имена у потпуно новим и другачијим издањима.

Рок великани, група „Бајага и Инструктори“ отвориће фестивал 6. јула концертом за рок групу, оркестар и хор, док ће на затварању 9. јула наступити Здравко Чолић.

Највећа музичка звијезда у региону премијерно ће у Бањалуци одржати концерт у пратњи симфонијског оркестра. Публика „Бања Лука Феста“ имаће прилику да присуствује свјетској премијери концерта „Здравко Чолић Symphonic“.

Ванвременска музичка дива Јосипа Лисац наступиће друге вечери „Бања Лука Феста“ 7. јула, док ће треће фестивалско вече, 8. јула бити резервисано за свјетски познату, шпанску музичку звијезду Луз Касал, која је позната по чувеним музичким темама из филмова Педра Алмодовара, прије свих "Piensa En Mi" и "Un Ano de Amor“ из култног филма "Високе потпетице".

Наша публика Луз Касал додатно је завољела и кроз пјесму “Мадругадас”, насловну нумеру филма “Монтевидео, видимо се”. Ове нумере биће дио репертоара за њен први концерт у БиХ, који припрема са посебном пажњом. Гостовање шпанске диве на „Бања Лука Фесту“ биће прилика за повезивање култура двије земље.

Музички спектакл за памћење и атрактивна фестивалска локација на великој сцени тврђаве Кастел, учиниће Бањалуку и овог љета центром региона.

- Са првим издањем фестивала већ смо стекли велико повјерење публике, па је самим тим ове године одговорност још већа. Срећни смо да смо успјели да позиционирамо „Бања Лука Фест“ као једну од најзначајнијих музичких манифестација у овом дијелу региона, због чега су наше амбиције биле заиста велике када су у питању овогодишњи програм, продукција и  организација. Богатим програмом, у коме ће публика уживати током четири фестивалска дана, сигурна сам да ћемо и ове године успјети да пошаљемо још снажнију поруку из Бања Луке, као мјеста добрих сусрета - рекла је директор „Бања Лука Феста“ Биљана Чигоја.

-„Бања Лука Фест“ већ је стекао статус фестивала за који се везује препознатљив умјетнички програм, висок продукцијски стандард, елеганција и гламур – наглашава организатор.

Додаје да је ова манифестација обогатила је културни живот БиХи на себе скренула пажњу комплетне јавности.

Медијске екипе из Србије, Хрватске, Црне Горе и Македоније, као и сви значајнији домаћи медији, већ су најавили своје присуство на овогодишњем црвеном тепиху фестивала са кога ће извјештавати током четири фестивалска дана. Поред музичких великана чији концерти се ишчекују са великом жељом и интересовањем, догађају ће присуствовати наше највеће глумачке и ТВ звијезде.

И ове године, организатори припремају сједећу платформу са којом ће Кастел заблистати у новом сјају и на тај начин публици понудити незаборавно искуство концерата на отвореном. Свако фестивалско вече пратиће и посебно осмишљени афтер партyји на отвореном са богатим музичким програмом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана