Златни дани поп плавуше: Ким Вајлд издаје бокс-сет “Love Blonde: The Rak Years”

Бранислав Предојевић
Златни дани поп плавуше: Ким Вајлд издаје бокс-сет “Love Blonde: The Rak Years”

ЛОНДОН - Једна од најпознатијих поп дива 80-их, британска пјевачица Ким Вајлд објавиће 4. фебруара раскошни бокс-сет са четири ЦД диска, који покривају њену каријеру током рада у дискографској кући “Рак рекордс”.

Сет под називом “Love Blonde: The Rak Years”, садржи три студијска албума заједно са бонус диском са ремикс верзијама најпознатијих хитова. У оквиру пакета налазе се албуми “Kim Wilde” (1981), “Select” (1982) и “Catch as Catch Can” (1983), сваки ремастеризован и проширен бонус нумерама, плус диск специјалних диско миксева.

Овај завршни диск укључује 10 ремикса, од којих ниједан није издат у то вријеме, а шест је потпуно нових за овај бокс-сет укључујући и нумере “Water On Glass” и “Hous Of Salome”.

Раскошни пакет прати каријеру британске пјевачице из доба највеће славе почетком осамдесетих када је, ношена серијом синглова, постала једна од најпопуларнијих звијезда тог времена и секс симбол поп музике. Први пут Ким је доживјела успјех 1981. године са својим дебитантским синглом “Кидс ин Америца”, који је достигао друго мјесто у Великој Британији и отворио Вајлдовој пут да започне каријеру поп звијезде упечатљивом комбинацијом електро поп звука и раскошног вокала на трагу пјевања Дасти Спрингфилд и Деби Хари.

У том периоду пјесму су јој писали отац Марти и брат Рики Вајлд, а сва три албума снимљена за “Рак” имали су одличне критике  уз серију хит синглова: “Cambodia” , “View from a Bridge”, “Love Blonde”, “Dancing in the Dark” и других хитова који су обиљежили осму деценију прошлог вијека. Прецизније, између 1981. и 1996. године имала је 25 синглова који су се нашли у топ 50 британске листе синглова, а и даље држи рекорд као најтраженија британска соло пјевачица 80-их, али се током тог периода борила са теретом славе, притисцима дискографских кућа и личним проблемима што је изазвало бројне застоје у каријери.

Нови сет садржи укупно 50 нумера, а сви ЦД-ови долазе у кутији са поклопцем који се подиже, такође сваки албум у овом паковању налази се у преклопном омоту са оригиналним винилним илустрацијама. Бокс-сет долази са књижицом од 48 страница са новим текстовима, које је написао стручњак за каријеру Ким Вајлд новинар и публициста Марсел Ријс.

Вртларство

Почевши од 1998. године, док је још увијек била активна у музици, развила је алтернативну каријеру вртлара, која је укључивала представљање вртларских емисија на Би-Би-Сију и Каналу 4. Године 2005. освојила је златну награду за своју дворишну башту на британској изложби цвијећа, организовала бројне вртларске изложбе широм планете, те написала неколико књига посвећених свом хобију, који јој је по њеним ријечима спасио ментално здравље у јеку борбе са притиском славе и успјеха.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана