Златна труба чека побједника

Агенције
Златна труба чека побједника

Подизањем саборске заставе, химном "Са Овчара и Каблара" и пуцањем прангија, јуче је званично почео 57. сабор трубача, а саборску заставу и "Златну трубу", која ће бити додијељена овогодишњем побједнику, спустили су падобранци.

Домаћин 57. сабора трубача Милољуб Алексић пожелио је свим посјетиоцима сабора да се уз весеље, трубаче, добру храну и пиће проведу добро.

- Навијајте и за ваше фаворите, а ако они не победе, честитајте онима који победе - поручио је Алексић.

За ову културно-умјетничку манифестацију многи кажу да је српски Вудсток. У протеклих 56 година престоницу трубе је посјетило око 20 милиона домаћих и страних гостију.

До недјеље ће кроз сабор продефиловати више од 50 оркестара. Ове године у финалу ће се такмичити чак 19, пошто су се три пласирала из полуфинала.

За синоћ су били најављени концерти трубачких оркестара Јанка Јовановића и Љубивоја Диковића, Дејана Петровића и "Биг бенда", као и мајстора трубе Дејана Лазаревића.

Након свечане церемоније услиједило је отварање изложби  у Музеју трубе и холу Центра за културу, отварање саборског сајма туризма, сајма књига, а затим и представљање књига и публикација сабора.

На сцени Центра за културу изведен је културно-умјетнички програм у оквиру којег су сабораши имали прилику да чују оркестре Бојана Ристића из Владичиног Хана, Стефана Младеновића из Врања, Саше Павловића из Пирота. Сабораши су уживали и у игри КУД-а "Танаско Рајић" из Љубића и пјесми пјевачке групе "Миле Драговић" из Рогача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана