Жељко Самарџић открио како је настала пјесма "Грлица"

ГС
Foto: Агенције

Пјевач Жељко Самарџић има много пјесама, па је тешко рећи која је публици омиљена, ипак, "Грлица" је многима у срцу, а пјевач је сада открио и како је настала.

Наиме, за Жељка она има посебно значење, а везана је за Марину Туцаковић.

"Деведестих када ми је почела каријера, почели су да ме заустављају у Кнез Михајловој да се сликају да траже аутограм. Мени је то био шок, живот ми се окренуо. Одем ја код Марине и кажем како сам се кући гледао у огледало и сам себи кажем 'шта су то нашле у мени' и каже она: 'Ето имам одличан наслов'", присјетио се Самарџић.

Пријатељство са Марином оставило је велики траг у његовом животу, а колико јој је био захвалан показао је на свом првом великом концерту.

"Никада нећу заборавити свој први велики концерт у спортској хали у Подгорици. Окренуо сам је телефоном и замолио да певају што јаче да она чује и да поделимо ту срећу", испричао је недавно у емисији "А сад мало ми".

Марина је, са њеним супругом Футом, Самарџића прославила пјесмом "Сипајте ми још један виски", а касније и хитовима "Грлица", "Слутим", "Да ме није", који се сматрају најљепшим пјесмама које му је Туцаковићева написала, преноси Телеграф.

"Марина је знала неке наше разговоре вешто да преточи у текстове мојих најлепших песама. 'Сипајте ми још један виски' још од кад је објављена зовем својом 'личном картом'. Настала у вријеме које је смрдело на барут и бензин из пластичне флаше кока коле са угла улице… Јако давно али још увек се слуша и воли. То је ваљда доказ вредности", изјавио је својевремено Жељко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана