Завршено јубиларно, 20. издање “Егзита” у Новом Саду: Свитања уз музику оживјела фестивалске радости

Приредила: Миланка Митрић/агенције
Завршено јубиларно, 20. издање “Егзита” у Новом Саду: Свитања уз музику оживјела фестивалске радости

НОВИ САД – Јубиларно, 20. издање међународно познатог музичког фестивала “Егзит”, након четири дана и четири ноћи музике, бљештавила, плеса и гужве, завршено је у Новом Саду.

Након гостовања бројних свјетских звијезда, у данима који су иза нас, четврто фестивалско вече било је резервисано за наступе Дарка Рундека, Масима Савића, култног бенда “Лајбах” те једног од најпознатијих свјетских ди-џејева Дејвида Гете, који је у Новом Саду увијек радо виђен гост те за концерте бројних регионалних и свјетских музичара. Дочекати зору на Петроварадинској тврђави уз музику и сунце деценијама је нешто у чему бројни посјетиоци ове смотре са радошћу чекају, а након читаве двије године, фестивалска радост ове године била је већа него икада.

За само једна дјелић добре атмосфере завршне вечери задужен је био управо Дејвид Гета.

- Прошле године, за вријеме локдауна, покушао сам да своје време учиним продуктивним, ја сам хиперактивна особа. Урадио сам двије ствари - бавио сам се хуманитарним радом током пандемије, покушао сам да помогнем људима којима је била потребна помоћ. Сакупили смо прилично много новца, да бисмо помогли деци и људима којима је требала помоћ, за време пандемије. Такође, први пут у 20 година нисам путовао толико па сам направио много музике - рекао је Гета.

Иако су многи извођачи, чак и у посљедњи час, отказали своје наступе, то није умањило свеопшти утисак након фестивала. Међу извођачима који су наступали на овогодишњем “Егзиту” је и бенд “Ван Гог”, који ове године обиљежава 35 година постојања и рада.

- Музика је наш покретач, а бина тријумф наше вишедеценијске посвећености овом нашем музичком путовању. Годину и по дана паузе било је и више него довољно да схватимо да је звук без хука публике један садржај не баш претерано богат смислом - изјавио је фронтмен “Ван Гога” Звонимир Ђукић Ђуле.

На овогодишњем “Егзиту” наступили су и “Хладно пиво”, “Сабатон”, “Буч Кесиди”, Асаф Авидан, Амели Ленс, ди-џеј Снејк, Амира Медуњанин, “Гоблини” и многи други.

Фестивал је затворен наступом Соломона, који је трајао до јутарњих часова, а “Егзит” је, како и сами организатори наводе, исписао још једну страницу своје, али и глобалне музичке историје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана