Занимљиви преокрети у другој сезони “Швиндлера”: Трагајући за благом откривају себе

Г.С.
Занимљиви преокрети у другој сезони “Швиндлера”: Трагајући за благом откривају себе

Љубитељи серија имаће прилику да на јесен уживају у наставку популарних “Швиндлера”, јер је у току снимање друге сезоне. У препорођену Паланку, која тек што је заборавила на причу о лозу и милиону динара, стижу црна удовица, генијални почетник и краљ швиндлера, свако са својим циљем.

У другој сезони преплићу се нова и стара лица, а понеки ће се присјетити давно заборављених познанстава.

Оно што ће свима бити заједничко јесте да ће заједно са мјештанима тонути у непровјерену причу о великом богатству, изгубљеном негдје у Паланци, које тражи и највећа криминална организација Краљевине. Сценарио нових 12 епизода написао је Адам Ранђеловић, по идеји коју је у прошлом серијалу поставио Ђорђе Милосављевић, а режију потписује Слободанка Радун.

Извршни продуцент и један од главних глумаца у серији “Швиндлери” Дејан Луткић казао је српским медијима да је питање шта ће бити болније, крвави окршај који се стуштио као неминовност или неизбјежно суочавање ликова са самима собом.

- Има много промена у односу на прву сезону. Надам се да ћемо испунити очекивања. Прича о лозу од милион динара неће бити заборављена, али ће бити скрајнута јер нова дешавања избијају у први план. Има много нових ликова, а неких старих више нема. Јунак којег тумачи Славен Дошло биће на озбиљним швиндлерским искушењима - открио је Луткић и додао да им је остало још два мјесеца снимања.

Већ од првих епизода серија је побрала велике симпатије публике захваљујући несвакидашњој причи, амбијенту и маестралним улогама Драгана Јовановића, Александра Ђурице, Павла Менсура, Војина Ћетковића, Филипа Хајдуковића, Горице Поповић и других.

У наставку “Швиндлера” Дејан Луткић ће се појавити не као Отон Муха, већ под правим именом свог лика, Ковиљко Игњатовић, али ни у другачијим околностима неће одступити од “швиндлераја”. Од нових јунака издваја се мистична, црнокоса Ана Беговић, коју тумачи Катарина Жутић, а главни преварант биће шармантни, слаткорјечиви пјесник Александар, којег игра Славен Дошло.

Глумац Славен Дошло је српским медијима казао да је Александар, у бјекству од старог живота, завршио у Паланци и пошто не зна боље, а швиндлерај му одлично иде, наставио је са ситним преварама како би могао да живи.

- Тако долази у контакт са много већим играчима који га увлаче у борбу која од почетка уопште није његова. Александар заправо жели да нађе неки нови пут, а очараност једном наизглед једноставном девојком, потпуно другачијом од њега, делује му обећавајуће и улива му наду - рекао је Дошло и додао да не оправдава било какву врсту преваре.

Истакао је да његов јунак Александар у другој сезони жели да се смири јер схвата колико га је швиндлерски начин живота коштао.

Славена Дошлу смо гледали у серијама “Војна академија”, “Бисер Бојане” и “Комшије”.

- Задовољство је бити део оваквог пројекта. Свиђа ми се што смо се вратили у време када су људи умели да изнесу мисли на разумљив начин. На томе морам да захвалим Адаму Ранђеловићу, чији сценарио није једнодимензионалан, баналан и немотивисан - казао је Дошло.

Улоге

Нове житеље Паланке тумачиће Небојша Циле Илић, Јована Балашевић, Андреј Шепетковски, Игор Филиповић, Лазар Тешић, Урош Јаковљевић, Вукашин Јовановић, Бранко Јанковић, Анамарија Серда и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана