Водећа свјетска музичка компанија Viberate долази у БиХ, посао за више од 30 упосленика

Г.С.
Водећа свјетска музичка компанија Viberate долази у БиХ, посао за више од 30 упосленика

Словеначка фирма са својом музичком аналитиком је отворила врата према издавачким кућама Universal, Sony и Warner.

Viberate, једна од најбрже растућих компанија у региону и водећи добављач аналитичких рјешења за музичку индустрију, шири се у БиХ, гдје намјерава запослити 30 људи.

Данас је аналитика података један од најбрже растућих сегмената музичке индустрије, зато Viberate проширује свој тим, који има канцеларије у Љубљани, Лондону и Сакраменту. Тренутно су у процесу отварања пословница у Босни и Херцеговини, а већ су објавили неколико слободних радних мјеста.

"Због брзог раста фирме непрестано тражимо нове људе који би ојачали наш тим,'' каже Матеј Грегорчич, суоснивач и директор Viberata. "Имамо веома позитивна искуства у сарадњи са неким екстерним сарадницима из БиХ, па смо одлучили да тамо отворимо фирму. Првенствено тражимо нове програмере и дизајнере, који ће са нама направити револуцију у музичкој индустрији. БиХ је велика музичка нација, тако да вјерујем да има доста талентованих људи који би жељели судјеловати у овој причи", каже Грегорчич, који додаје да планирају запослити око 30-так људи у наредним мјесецима.

Viberate је први у свијету развио свеобухватан аналитички алат за мјерење активности на друштвеним мрежама и платформама ѕtreaming садржаја, који корисницима омогућава једноставан и интерактиван поглед у локално као и глобално музичко тржиште. Њихове алате већ користе три највеће музичке издавачке куће - Universal, Sony Music и Warner Music Group– чији каталози имају 75% свјетске зараде у музичкој индустрији, као и фестивали Glastonbury, Exit и Roskilde те екипе највећих свјетских звијезда: DavidaGuette, Rammsteini The Chainsmokers.

Недавно су представили годишњу студију музичке индустрије, којом су привукли пажњу највећих свјетских медија, као што су Daily Mail, The Sun и Rolling Stone, а репортажу о компанији је направио чак и CNN.

"Веома сам поносан на наш тим, јер смо у јако кратком времену успјели развити рјешење, које надмашује конкуренцију и означава почетак нове ере у музичкој индустрији", закључио је Грегорчич.

Више информација о Viberate слободним радним мјестима можете пронаћи на сљедећем линку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана