Вјештачка интелигенција показала како би требало да изгледа будући Џејмс Бонд

ГС
Вјештачка интелигенција показала како би требало да изгледа будући Џејмс Бонд

Да различити алати вјештачке интелигенције могу заиста да створе све што човјек може да замисли (а можда и мало више), већ смо се могли увјерити захваљујући алатима као што су Dall-E, MidJourney и слични.

Међутим, чини се да би вјештачка интелигенција могла и сугерисати ко би могао да замијени Данијела Крејга на мјесту Џејмса Бонда. Компанија која се бави израдом видеоигара, Unwind Media, искористила је Googleov алат DeepDream AI и изјаве продуценткиње филмова о Џејсму Бонду, Барбаре Броколи, не би ли сазнали како би требало да изгледа будући Џејмс Бонд.

Глумац који би могао да тумачи Џејсма Бонда у будућим филмовима мора да буде Британац, млађи од 40 година и да буде виши од 177 центиметара. Такође мора бити привлачан и да има “оно нешто”.

С обзиром на то да се нови Бонд тражи посљедњих неколико година, а као потенцијални насљедници Данијела Крејга спомињали су се бројни више или мање познати глумци, било је занимљиво видјети хоће ли вјештачки створени Бонд бити сличан и једном од њих, пише Dejli mejl.

Финални резултат изненадио је многе.

Нови Бонд има свијетле очи, смеђу косу и цртама лица подсјећа на неке од старијих глумаца који су већ тумачили улогу Бонда. Међутим, право изненађење наступило је када су медији открили да AI генерисани Бонд веома личи на британског глумца Арона Тејлора Џонсона.

Овај 32-годишњи Британац, не само да испуњава смјернице које је поставила продуценткиња, већ и личи на AI генерисану слику. Осим тога, још прије неколико мјесеци његово се име спомињало као једног код кандидата у ужем избору управо за улогу Бонда.

Хоће ли Тејлор Џонсон заиста и да добије улогу Бонда или ће се продуценти ипак одлучити за неког готово непознатог глумца, као што су то знали да чине у прошлости, тек ћемо видјети.

Чини се да би вјештачка интелигенција могла, у најмању руку, да помогне и сугерише како би глумац требало да изгледа, преноси Зимо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана