Више од 9.000 љубитеља музике уживало уз Халида Бешлића у Бањалуци: "Романију" и "Миљацку" пјевале све генерације

Милијана Латиновић
Више од 9.000 љубитеља музике уживало уз Халида Бешлића у Бањалуци: "Романију" и "Миљацку" пјевале све генерације

БАЊАЛУКА - Љубитељи народне музике, који су се у Бањалуку сјатили са свих страна свијета, уживали су у сјајном концерту Халида Бешлића који је направио ноћ за памћење, а безвременске хитове "Романија" и "Миљацка" углас су пјевале све генерације.

Концерт у уторак вече, на којем је било више од 9.000 посјетилаца, на тврђави Кастел отворио је Бањалучанин Борис Режак пјесмом "Анђео на рамену".

Атмосферу у врелој августовској вечери у граду на Врбасу до усијања је довео легендарни Халид Бешлић који је наступ започео пјесмом "Двадесете", а потом су се низали тактови добро познатих хитова "Ја без тебе не могу да живим", "Пожури", "Београђанка, "Дијаманти", "Златне струне", "Лаванда", "Први пољубац" и многих других.  

Сваки стих публика у Бањалуци наградила је громогласним аплаузом. Посебно одушевљење међу публиком завладало је када су почели стихови: "Хеј само да ми је хладне воде са Романије. Усне вреле моје драгане, то не могу да ми забране".

Уз легенду музичке сцене бивше Југославије пјевале су и плесале све генерације, а нису били ријетки ни они који су неколико часова прије почетка концерта стигли на Кастел и са огромним узбуђењем чекали да чују најљепше ноте своје младости уз које су се заљубљивали и уз које су, како причају остарили, али са осмијехом на лицу и енергијом на којој би им позавидјели много млађи.

Скоро три и по часа одличне забаве и мелодија које испуњавају срце и душу никога нису оставили равнодушним. Потврђују то и "приче" на друштвеним мрежама које су преплављене фотографијама и видео-снимцима са концерта. На Кастелу је све прштало од позитивне енергије, а за крај незаборавног дружења Халид је поручио "Хвала моја Бањалуко, живи и здрави ми били".

Концерт у Бањалуци организовала је агенција "Травел 4 фун". Ово је био други Бешлићев концерт након једногодишње паузе због пандемије вируса корона. Прошлог мјесеца популарни пјевач окупио је хиљаде обожавалаца у Љубушком.

Севдалинке

Халид Бешлић је током концерта у Бањалуци отпјевао и сплет добро познатих севдалинки. Са тврђаве су одјекивали стихови "Звијезда тјера мјесеца" и "Чудна јада од Мостара града".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана