Вечерас почиње трећи “Нектар Гарден Фест”

ГС
Вечерас почиње трећи “Нектар Гарден Фест”

ПРИЈЕДОР - “Нектар Гарден Фест”, највећи регионални музички фестивал, почиње вечерас у Љетној башти Приједор.

-Пред нама су два дана уживања уз врхунске регионалне извођаче и одличну музику. Очекује нас  одлична забава и савршен почетак љета - поручили су организатори.

 

Вечерас прву фестивалску ноћ отвара група Синхро од 19.30 часова, а потом ће на великој бини Љетне баште засвирати један од најпознатијих регионалних пакн рок састава “Психомодо Поп”, који се након неколико година враћа у Приједор и који ове године обиљежава 40 година постојања.

За истински музички спектакл задужена је пунк фолк велнес петорка „Бркови“, који су чести гости у граду на Сани. Уз њихове највеће хитове биће то прилика да публика чује и пјесме са новог албума „Крвава новчаница”.

Насљедник издања „Бркови су да се воле” први је материјал који је бенд снимио са два нова члана, гитаристима Аленом Влајнићем – Талентином и Игором Паспаљем из Приједора, гитаристом 2020.године по избору магазина “Гитар Ворлд”.

Ове године љубитељи старог доброг рока имаће прилику да чују пионира сарајевског Новог примитивизма, Др Нелета Карајлића, познатог по безвременским хитовима попут “Бос или хаџија” и “Недеља кад је отиш'о Хасе”, који ће затворити прво фестивалско вече.

Сутра, другог дана фестивала, свираће локални алтернативни бенд “Ехо Радар”, који ће публици поред својих пјесама, представити  и нове чланове. Потом слиједи наступ бенда "Ничим Изазван", који је недавно избацио четврти студијски албум”Иду године” .

 -Подсјећамо, они су добитници МТВ награде и предводници модерне балканске поп-рок сцене, који су прошле године обиљежили десет година рада, а сигурни смо да ће нам уљепшати ово љето, незаборавним концертом у Љетној башти – навели су организатори.

На трећем “Нектар Гарден Фесту” свираће и “Јахачи магле” са готово 40 година богатом каријером, роцк великани Бајага и Инструктори.

-Нека нам живот буде жут, а не сив уз Бајагине старе и нове хитове, које ће публика имати прилику чути сутра на бини Љетне баште – поручују организатори манифестације.

Фестивал ће да затвори „Нено Белан & Fiumens“, који први пут долазе у Приједор. Беланова професионална каријера траје 38 година, а са “Fiumensima” је прошле године обиљежио 25 година успјешног рада. 

Познат је по бројним хитовима, између осталог ту су “Ријека снова”, “Вино ноћи”, “Поноћна звона”,”Оцеани љубави” “Сунчан дан”, а публика у Приједору ће имати прилику и да чује нови сингл “Жути Семафор”.

-  Уколико још увијек нисте набавили своје карте, исте су у продаји на www.gigstix.ba, у оквиру Гигстикс продајне мреже, у пословницама “Пошта Српске”,  те на улазу у Љетну башту. Дводневне улазнице су у продаји по цијени од 35 КМ, а једнодневне 20 КМ.

За публику ван Приједора, бесплатан и сигуран превоз до фестивала и назад, у вријеме им  то највише одговара, обезбједиће “Жељезнице Републике Српске“. Све што је потребно да урадите је да вашу карту предочите на шалтеру Жељезнице.

-Цасхлесс картица је основно и једино средство плаћања унутар фестивалске зоне, јер не желимо да наши посјетиоци размишљају о новцу или да нестрпљиво чекају своје пиће. Желимо да у сваком тренутку вријеме буде испуњено забавом и позитивном енергијом. Дакле, на TOP– UP локацији на фестивалу једноставно  можете изнајмити  или напунити картицу и препусти се уживању без сметњи - појаснили су организатори.

 За више информација пратите na www.gardenfest.net, као и Фејсбук и Инстаграм странице фестивала.

-  Окупите екипу, посјетите “Нектар Гарден Фест” у Приједору и доживите најбоље моменте вашег љета. Закорачите у башту најбољег љетног провода! – поручују организатори.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана