Уз “Беверли Хилс” генерације ушле у свијет одраслих

Г.С.
Уз “Беверли Хилс” генерације ушле у свијет одраслих

Популарна америчка серија “Беверли Хилс” први пут је емитована прије 30 година и представља најдуже приказивану серију коју је продуцирао Арон Спелинг, а трајала је мало дуже од “Династије”.

Прва епизода је приказана 4. октобра 1990. године, а посљедња 17. маја 2000. године. Серија је постала феномен глобалне поп културе са глумцима међу којима су се издвојили Џејсон Притсли и Лук Пери, који су постали тинејџерски идоли.  Захваљујући “Беверли Хилсу” прославиле су се глумице Шанен Доерти и Џени Гарт, а серија је заслужна за популаризацију тинејџерског жанра сапуница.

Њоме је приказан живот групе пријатеља који живе у богатој заједници у Беверли Хилсу у Калифорнији док прелазе из средње школе на колеџ улазећи у свијет одраслих. Поред склапања пријатељстава и интимних веза, серија се бавила и бројним актуелним темама као што су секс, силовање, хомофобија, права животиња, алкохолизам, злоупотреба дроге, те насиље у породици. Кроз животе тинејџера серија је проговорила и о поремећајима у исхрани, антисемитизму, расизму, тинејџерској трудноћи, полним болестима и самоубиствима.

Поводом овог јубилеја огласили су се глумци  које ћемо увијек памтити по улагама у “Беверли Хилсу”, те је тако глумац Џејсон Пристли, који је играо Брендона Волша, на друштвеним мрежама написао да не може да вјерује да је прошло 30 година од када је шоу премијерно приказан.

Глумица Џени Гарт, која је глумила Кели Тејлор, није крила усхићење ни сјету поводом годишњице.

- Као да је било јуче! Срећна 30. годишњица мојој “Беверли Хилс” породици и свим невјероватним људима који су допринијели да овај шоу постане дио историје телевизије. И највише нашим дивним обожаваоцима. Волим вас све - написала је Џени Гарт на “Инстаграму”.

Тори Спелинг, коју памтимо као Дону, подсјетила је своју публику и пријатеље на ову годишњицу.

- Волим своју “Беверли Хилс”, сестре и браћу који су постали моја породица. Вољећу вас заувијек - написала је Спелингова на “Инстаграму”.

Сјајни Брајан Остин Грин, којег се сјећамо по улози Дејвида, на друштвеним мрежама је подијелио како не може да вјерује да вријеме тако брзо лети.

 - Прије 30 година Дејвид Силвер је представљен свијету. Лудачки је како вријеме лети - написао је Грин.

Серију је направио Дарен Стар, а на ТВ екранима је емитовано десет сезона.

Нешто мало прије него што ће почети снимање “reboot” Лук Пери  је умро од посљедица можданог удара, те је повратак “Беверли Хилса” на мале екране имао више тужну конотацију, оживљавајући сјећања без вољеног Дилана.

Осим фаталне судбине Лука Перија, и његова партнерка из серије Шенон Доерти се већ неколико година бори са раком, а осталим колегама такође не цвјетају руже, неки су се борили са поремећајима исхране, алкохолизмом, док су неки прошли кроз разводе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана