Уводи се серија разговора о филму у оквиру Венецијанског филмског фестивала

Танјуг
Foto: Архива

БЕОГРАД - Серија виртуелних разговора у којима ће учествовати неки од најутицајнијих умјетника савремене кинематографије - Бонг Џун Хо, Тим Рот, Сузан Сарандон, Мариса Томеи, Паоло Вирзи и Робин Рајт - биће одржана од 1. до 6. септембра у склопу 78. Венецијанског филмског фестивала, који ће трајати до 11. септембра, саопштили су данас организатори.

Како је наведено, циљ разговора је да публика кроз откривање улоге редитеља, глумаца, сниматеља и других сарадника у филмској индустрији, сазна како приче великих стваралаца могу створити утицај који се протеже изван самог филма.

Тим поводом ће ови филмски ствараоци "подијелити своја размишљања о томе како сјајна кинематографија може покренути различите перспективе, безброј емоција и утицати на наше животе од тренутка када филм почне".

"Филм пружа широк увид у свијет. Сваки квалитетан филм може нас научити нечему, освијестити велике промјене које се дешавају у савременом друштву, утицати на наше предрасуде и наша сазнања... Ниједна умјетничка форма не може нас истовремено забавити и задивити више од филма, помажући нам да подигнемо своју свијест као појединци и грађани свијета", изјавио је умјетнички директор Венецијанског филмског фестивала Алберто Барбера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана