"Успон Скајвокера" није покушај поправке "Звјезданих ратова"

Agencije
"Успон Скајвокера" није покушај поправке "Звјезданих ратова"

Нови наставак франшизе "Звјездани ратови", надолазећи филм "Успон Скајвокера", биће приказан 20. децембра, а судећи по мишљењу многих критичара, али и обожавалаца, режисер Џефри Џејкоб Абрамс овим дијелом покушава да поправи бројне грешке које су се десиле у епизоди "Посљедњи џедај".

За режију поменутог наставка, односно осме епизоде, задужен је био Ријан Џонсон.

Но, сам Абрамс није сагласан с тим и нагласио је да неће трошити вријеме да "Успоном Скајвокера" поправи прошле грешке.

- Никада нисам покушавао да поправим било шта. Да сам ја радио на осмој епизоди, урадио бих много тога другачије, исто онако како би он урадио много тога другачије да је режирао седму епизоду - навео је Абрамс.

Он је нагласио да је приликом стварања и рада на осталим пројектима, као што су телевизијске серије као што су "Westworld" и "Castle Rock" створио навику да креира ликове којима касније управљају други људи, који режирају.

- Ако сте вољни да напустите оно што сте створили и ако вјерујете да је у повјерљивим рукама, у исто вријеме сте прихватили и то да неке одлуке које буду направљене неће бити исте као одлуке које бисте ви направили. И ако се вратите у ту причу, морате да одате почаст ономе што је неко други урадио - додао је Абрамс.

Првобитно није планирано да Абрамс режира девету епизоду, али се у причу вратио након што је Колин Треворов одступио од рада на "Успону Скајвокера".

Сам Џонсон је раније говорио да му не би сметало да је Абрамс исказао замјерке за "Посљедњег џедаја" те да је приликом рада на филму сам створио смањена очекивања што се приче тиче те да је хтио да буде забављен, одушевљен стварањем филма.

На продукцији филма "Успон Скајвокера" раде Кејтлин Кенеди, Џ. Џ. Абрамс и Мишел Рејван, а главне улоге глуме Дејзи Рајли, Адам Драјвер, Џон Бојега и Оскар Ајзак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана