Урбан с музичарима и фановима снимио 6 верзија "Псеће олује"

ГС
Урбан с музичарима и фановима снимио 6 верзија "Псеће олује"

БЕОГРАД - Дамир Урбан и његова Четворка, заједно са 150 фанова и бројним познатим музичарима снимили су шест верзија пјесме „Псећа олуја“.

Пре мјесец и по дана, на почетку изолације и у јеку пандемије, Урбан и Четворка задали су себи, али и публици занимљив задатак - направили су демо верзију пјесме, а затим позвали све да заједничким снагама направе финалну верзију.

Идеја је била да се публици, колегама и пријатељима, у суштини свима који воле музику, а уживају у сегментима њеног стварања, понуди прилика да својим доприносом буду део приче.

„Поента је била заокупити људе у времену када нас је тешко било заокупити, а резултати су - чиста чаролија“, поручује Урбан.

И док је публика на идеју „Псеће олује“ реаговала реакцијама пуним дивљења, љубави, јежења, али и суза, музичар је на својим друштвеним мрежама написао: „Хтели смо да вас мало погурамо на посао, испало је да сте ви ''спасили'' нас. Јер труд, талент, ангажман, пажња и лепота којима сте приступили својим изведбама је заиста дубоко дирљива“ „Псећа олуја“ осим службене, добила је још 5 верзија, јер, како објашњава ауторски тим, немогуће је било сву лепоту стварања, али и количину људи стопити у само једну. Тако је сваки члан бенда направио своју верзију песме и њој придружио нека већ готова видео решења која су пристигла, односно која су сами направили. Шесту верзију осмислио је дугогодишњи пријатељ и сарадник бенда, Томислав Торјанац, који је уједно заслужан и за визуално рјешење „Псеће олује“.

Стварање песме спојило је готово 150 људи у једну причу - од региона, преко Европе, своје снимке су слали и најмањи и највећи, музичари и музички аматери: од Радета Шербеџије и његове кћерке Милице, Амире Медуњанин, Фрајли, Ивана Дечека, Анте Геле, Гине из Детоур, породице Братош, Гретте, продуцента Антонина Шимића, трубача Стипе Мађора, преко предивних штићеника Центра за аутизам Ријека, талентован деце и родитеља, пријатеља па све до Истока Золе и једне мачке. Службену верзију потписује члан Урбанове Четворке Санди Братоња, а остале Дамир Урбан, Саша Марковски, Лука Томан, Марко Брадасћиа и Томислав Торјанац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана