Удружење “Рунда” изабрало најбоље извођаче у 2021.: “Буч Кесиди” бенд године

Б. П.
Удружење “Рунда” изабрало најбоље извођаче у 2021.: “Буч Кесиди” бенд године

БЕОГРАД - Регионално удружење независних дискографа “Рунда”, као побједнике свог конкурса за најбоље издање, пјесму и извођача, унутар чланства удружења у протеклој години одабрало је репера Марчела, бенд “Буч Кесиди” и кантауторку “Bad Daughter”.

За награде су у свим категоријама номиновани 50 албума, 83 пјесме те 54 извођача. У избору најбољих могли су гласати сви чланови “Рунде”, али да би се добио објективнији избор, нису могли гласати за издања или извођаче.

Уз њих је, са истом намјером што веће објективности, у гласање укључен и тим састављен од новинара и музичких професионалаца, који прате регионалну музичку сцену.

Побједнике за награду у 2021. године изабрало је укупно 50 издавача и професионалаца из музичке индустрије. Дуњу Ерцеговић, која наступа под псеудонимом “Bad Daughter”, ово признање је у тој мјери искрено изненадило да је у својој изјави довела у питање стање свијести у тренутку гласања оних који су својим гласовима одлучили да ова награда припадне баш њој.

Дуња је освојила прво мјесто са албумом “Let Me Panic”, док су иза ње остали београдски бенд “Коикои”, са првенцем “Позиви у страну” и Марчело и албум “Нојева варка”. Марко Шелић Марчело, који је побиједио у избору за најбољу пјесму са синглом “ЈБГ”, захвалио је сарадницима како на овом синглу, тако и цијелом албуму “Нојева варка”, а награду је посветио најмлађој учесници Луни, која рецитује уводне стихове ове пјесме, који су по његовим ријечима најважнији и најболнији дио овог текста.

У категорији најбољег извођача очекивано је тријумфовао београдски тандем “Буч Кесиди” остављајући Марчела и Дуњу Ерцеговић на другом и трећем мјесту. Ултрапопуларни састав изразио је наду да ће им и ова година бити у најмању руку концертно плодна као претходна, а у изјави је овај дуо наговијестио и да вриједно ради на новом материјалу.

- Иако је било замишљено да се почетком године одржи додјела награда уживо у Београду, због епидемиолошке ситуације догађај је отказан, док су награде биле уручене побједницима - саопштили су из удружења “Рунда”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана