У свим филмовима о Џејмсу Бонду само једна ствар није мијењана FOTO

ГС
У свим филмовима о Џејмсу Бонду само једна ствар није мијењана FOTO

У филмовима о тајном агенту 007, Џејмсу Бонду, за 60 година од када су почели да се приказују, много тога се промијенило, а једина ствар која је у сваком филму иста је канцеларија Мајлса Месервија, названог “М”.

Следеће године обиљежиће се 60 година од првог филма о Џејмсу Бонду. Давне 1962. године снимљен је “Др Но”', према истоименој новели Ијана Флеминга, а познатог агента играо је Шон Конери.

Филм је имао буџет од око 1.000.000 америчких долара (данашњих, што би 8.700.000 америчких долара). Зарадио је тачно 59 пута више од улазница за биоскоп и продуценти су схватили да треба да сниме наставке.

Од тада до данас у овој улози смењивале су се бројне глумачке звијезде. Након Конерија играло га је још седам глумаца: Дејвид Нивен, Џорџ Лазенби, Роџер Мур, Тимоти Далтон, Пирс Броснан и Данијел Крег.

Од тада је снимљено 27 филмова о Џејмсу Бонду, а најновији филм “Није вријеме за умирање” снимљен је са буџетом од невјероватних 250 милиона долара. Али, израчунало се да би од приказивања филма на разним платформама зарада могла да буде и до 600 милиона долара.

У ових 60 година пуно тога се мијењало. Сценографија, ефекти, љепотице, главни глумци, али само је једно увијек остало исто. На Инстаграм профилу филма о агенту 007 објављене су фотографије на којима се види да је потпуно исти сет који представља канцеларију Мајлса Месервија, званог “М”, главног шефа у сједишту МИ6.

Сет је први пут постављен за филм “Др Но” и од тада се није мијењао, па су чак и тапацирана двострука врата остала иста. Током година замијењени су тек поједини дотрајали комади намештаја, али канцеларија ће и у новом Џејмс Бонду остати иста, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана