“Твоја песма” без ЕКВ-а у имену

Г.С.
“Твоја песма” без ЕКВ-а у имену

Компаније “Маском” и “Тин драм мјузик” одржаће конкурс “Твоја песма”, али без ЕКВ-а у називу конкурса, саопштено је из “Маскома”.

Како наводе, конкурс је расписан искључиво као знак подршке музичарима, а компаније су, поштујући привремену мјеру суда, промијениле назив конкурса, који ће бити настављен под истим условима како би се свим умјетницима омогућило да искажу своје музичко умијеће и јавности представе своју ауторску нумеру.

- Тачно је да је Привредни суд одредио привремену меру којим се забрањује компанијама да у оквиру свог конкурса “ЕКВ: Твоја песма” користе одредницу ЕКВ. Међутим, важно је напоменути да се одлука односи на конкурсе, такмичења и културне манифестације и да се, насупрот тврдњи из саопштења Задужбине Милана Младеновића, ни на који начин не односи на генерално коришћење ове ознаке на пословној документацији, интернет сајту или у рекламама - поручују из “Маскома”.
Из ове издавачке куће наглашавају да је истовремено одбијен захтјев да се компанијама забрани коришћење ознаке “Екатарина Велика” и додају да ту чињеницу Задужбина “очигледно свесно крије од јавности, покушавајући да манипулише чињеницама”.

- “Маском” и “Тин драм мјузик” остају при ставу да коришћењем ознаке ЕКВ, у оквиру конкурса који има чисто друштвено корисни карактер, није дошло до повреде било чијег права, те ће своју аргументацију додатно изнети и детаљно образложити у поступку по жалби који следи - наводе из “Маскома”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана