“Truck and roll” фестивал одржан у Котор Варошу

Агенције
“Truck and roll” фестивал одржан у Котор Варошу

- Циљ овогодишњег фестивала је да привуче велики број младих људи и да међу њима промовишемо квалитетну музику, развијамо идеје мира, љубави и толеранције.

Рекао је ово о четвртом которварошком фестивалу “Truck and roll” један од организатора и предсједник Удружења младих “Херој” Ђорђе Бојић. Фестивал је током протеклог викенда одржан на градском тргу у Котор Варошу, с намјером да музиком шири мир, љубав и јача омладински активизам.

На фестивалу су наступила позната музичка имена из региона, а највећу пажњу привукао је кантаутор и репер из Србије Марко Шелић Марчело.

Бојић је истакао да су квалитетни извођачи направили одличну атмосферу и забаву, те да су бројни Которварошани и посјетиоци из сусједних општина показали да воле ову врсту музике.

- У времену бујања шунда на музичкој и културној сцени овакви догађаји имају огроман значај како би понудили квалитетну алтернативу - истакао је Бојић.

У оквиру дневног програма фестивала одржана је и јавна дебата младих са Шелићем, на којој је било ријечи о идејама мира, музичког и умјетничког развоја, сарадњи младих и значају преузимања одговорности за културна, политичка, економска и друга важна питања.

Осим Марчела, на фестивалу су наступили “Напети трио”, те бањалучки рок састав “Фјужна пруга” и октет састављен од добро познатих музичара из “Рок симфоније”.

- Велики број посјетилаца и одлична атмосфера показују да је фестивал оправдао очекивања нас музичара, али и организатора, јер су уложили максимум напора да ово буде сјајна ноћ - казао је Шелић.

Фестивал је организовало Удружење младих “Херој” из Котор Вароша, у сарадњи са УСАИД-ом, ЦРС-ом и “ПРО-Будућност”, а одржан је у оквиру Которварошког културног љета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана