Том Хенкс продао "Пеглицу" за 76.000 евра, новац донирао

ГС
Foto: bringatrailer.com

Прије мјесец дана, Хенкс је своју "Пеглицу" понудио на продају путем аукције, а у међувремену је овај аутомобил добио новог власника који је за њега издвојио чак 83.500 долара (око 76.000 евра). То је вјероватно најскупље плаћени Фиат 126п у историји.

А све је почело 2016. године када је, помало у шали, Том Хенкс објављивао селфије са Фиатом 126п у Будимпешти, гдје је боравио због посла. То је било довољно да привуче пажњу становнице Биелско-Биале и обожаватељке Хенкса, Монике Јасколске.

Познато је да је "Пеглица" један од симбола Пољске ауто-индустрије, с обзиром да је овај мали аутомобил производио Полски Фиат, управо у мјесту у коме живи обожаватељка чувеног глумца.

Када је Јасколска видела Хенкса како се фотографише са "Пеглицама" у Мађарској, покренула је широку акцију да му се купи и поклони један аутомобил. Хенкс је био пресрећан и донирао је позамашан износ новца болници у којој је Јасколска радила, преноси Б92.

Шест година касније, Хенкс је одлучио да донира исти тај Фиат 126п за финансирање хуманитарне кампање "Hidden Heroes.

Аутомобил је понуђен на продају путем аукције на сајту bringatrailer.com где је достигао цијену од 83.500 долара, што је вјероватно историјски рекордна цијена за један Фиат 126п.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана