Тил Линдеман ухапшен у Русији

ГС
Foto: nezavisne.com

МОСКВА - Фронтмен групе Рамштајн Тил Линдеман ухапшен је у својој хотелској соби у Русији и одведен у полицијску станицу на испитивање.

 

Линдеманов соло пројекат требало је  да буде изведен на фестивалу "Макларин Фор Хомеланд" у Тверу у недјељу, упркос ковид ограничењима за масовна окупљања у Русији. Вјерује се да је то био разлог његовог хапшења.

Линдеманов менаџер, Анар Реибанд, такође се суочава са оптужбама, јер је у земљу ушао као туриста. Међутим, власти вјерују да је он организатор фестивала и да би могао бити осуђен, и да се суочи с депортацијом и трајном забраном изласка из земље, преносе Независне.

Линдеман има заказан још један наступ заказан за 4. - 5. септембар на московском фестивалу Спасскаиа Басцхња на Црвеном тргу.

Рамштајн и Русија имају занимљиву историју. Обожаватељ бенда осуђен је на затворску казну због шеровања њиховог контроверзног музичког спота "Пуссy". Неколико година раније, два члана бенда пољубила су се на бини у знак протеста због оштрих закона о ЛГБТ популацији у земљи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана