“The Rolling Stones” најавили специјално издање албума “Tatto You”: Славни рок класик слави 40. рођендан

Бранислав Предојевић/агенције
“The Rolling Stones” најавили специјално издање албума “Tatto You”: Славни рок класик слави 40. рођендан

ЛОНДОН - Легендарни рок великани “The Rolling Stones” најавили су издавање проширеног делукс издања свог чувеног албума “Tattoo You” поводом 40 година од његовог оригиналног похода на врхове топ-листа давне 1981. године.

Ова најава долази у седмици у којој прослављени албум слави пуних 40 година откако је први пут објављен 24. августа 1981. године, а све то док се рок легенде припремају за повратак на бину са 13 нових датума на турнеји “No filter” у САД, која почиње почиње 26. септембра у Сент Луису и продужава се до новембра.

Нова ремастерс верзија оригиналног албума названа “Tatto You (40th Anniversary Edition)” излази 22. октобра, појачана са девет претходно необјављених нумера из тог доба, уз бројне поклоне за обожаваоце. Први од бонуса, класични “Стонс” комад  “Living in the heart of love”, већ је доступан на свим дигиталним услугама.

Сам албум важи за једно од најцјењенијих и најуспјешнијих издања у шест деценија дугој каријери “највеће рок групе на свијету”, како често зову “Стонсе” уз фаворите као што су “Hang Fire”, “Slave”,  “Vaiting On A Friend” (који садржи дионицу саксофонског гиганта Сонија Ролинса) и наравно почетну нумера, која је од тада потпис бенда “Start Me Up”. 

У ово рођенданско бокс-сет издање још је укључена компилација”Lost & Found: Rarities”, те живи албум ““Still Life: Wembley Stadium” из 1982. године. Диск “Lost & Found”, садржи  девет пјесама из периода оригиналног издања албума, које је бенд довршио за ово издање. Међу њима осим поменуте “Living In The Heart Of Love”, налази се убитачна верзија нумере ““Shame, Shame, Shame”, коју је 1963. снимио један од блуз хероја бенда Џими Рид, ту је њихово читање драгуља соул музике “Drift Away” и фасцинантна верзија  “Start me up”, обојена реге нијансама. Живи снимак незаборавна је успомена на лондонски наступ бенда у јуну 1982. године. Моћни сет од 26 нумера препун је њихових класика, укључујући отварање са “Under My Thumb”, те ништа мање импресиван наставак са нумерама “Let's Spend The Night Together,” “Honky Tonk Woman” и “Brown Sugar” и другим хитовима састава. Такође на овом лајв наступу изведене су обраде чувене нумере “Just My Imaginationa”, састава “Temptations”,  верзија “Twenty Flight Rock”, класика рок пионира Едија Кохрана, “Going To A Go Go” , чувена химна бенда “The Miracles” и жестока верзија “Cnaltilly Lace”, ритам и блуз ветерана Биг Бопера.

Занимљивост је та да је оригинални албум настао од рестлова групе из 70-их, јер су договорене обавезе око турнеје притискале бенд, па нису имали времена за улазак у студио и припреме новог материјала. Комерцијални успјех и одличне критике албума надмашио је сва очекивања, укључујући и чланова саме групе, али по Ричардсовим ријечима било је занимљиво читати, како се медији диве свјежини и оригиналности нових пјесама.

У суперлуксузну варијанту укључена је и специјална књига са више од 200 фотографија бенда и интервју са продуцентом Крисом Кимзијем.

Успјех

Ново реиздање прати серију излазака специјалних верзија класични албума групе попут бокс-сета “Guats head Soul” из 2020 године, која је “Стонсе” вратила на прво место у Великој Британији. Оригинални албум “Tatto You”, у продукцији “Глимер Твинса”,  са сарадником продуцентом Крисом Кимзијем и сјајним завршним миксом Боба Клирмоунтајна, заузео је прво мјесто на америчким топ-листама у Канади, Аустралији и широм Европе, са златним и платинастим наградама широм свијета, док је у Британији стигао до позиције број 2. Треба и поменути да је дизајнер омота Питер Користон добио награду “Греми” за свој стварно врхунски рад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана