“The Boys” најпопуларнија и најгледанија серија према листи IMBD-а: Сурови свијет суперхероја

Г.С.
“The Boys” најпопуларнија и најгледанија серија према листи IMBD-а: Сурови свијет суперхероја

Ова година била је туробна, неизвјесна за читав свијет, утицала је на све сфере живота и дјеловања људи, а самим тим на умјетност и културу те начин њихове конзумације, који је ограничен, промијењен и прилагођен.

Већи дио године биоскопи широм свијета нису радили, бројне премијере су отказане или помјерене, а у разматрању су и потпуна пребацивања филмова у онлајн емитовање, али серије су, на неки начин, доживјеле процват, а о популарности појединих остварења током године свједоче бројне листе којима је направљен осврт, а међу њима је и листа IMBD-а.

На листи овог портала обједињено је десет серија које су обиљежиле ову годину по гледаности, по позитивним критикама и константном заинтересованошћу публике.

- Ова година била је изузетна за телевизију и стриминг сервисе, са заиста јединственим серијама, међу којима су “The Boys”, “The Queen’s Gambit”, “Tiger King” и друге те их претворила у културне покрете и послала обожаваоце и професионалце из те области директно на IMBD, да детаљније истраже о звијездама и творцима серија - рекао је један од уредника IMBD-а Кит Симантон.

Прва на листи гледаности је америчка суперхеројска серија “The Boys”, рађена по стрипу Гарта Ениса и Дарика Робертсона, чији творац је Ерик Крипке. Серија на комичан, ироничан и циничан начин приказује свијет у којем суперхероји живе од своје славе, а свака помоћ коју пруже праћена је оком камере. Свијет приказан у серији је сурова корпорацијска машина иза које се крију јунаци с посебним моћима, спремни да преваре, убију, униште све око себе, не би ли сачували лице које представљају у јавности. Насупрот тог свијета налази се група људи који покушавају да спријече њихова злодјела, манипулације и преваре те да, на свој начин, бар мало заштите свијет.

Серија је премијерно приказана 26. јула прошле године, док је друга сезона емитована у септембру и октобру.

“La Casa De Panel” је шпанска серија чије емитовање је почело 2017. године, а ове године је приказан њен четврти дио, односно друго поглавље друге сезоне. Ова серија заузела је друго мјесто, док је “Dark” на трећем.

Ова научнофантастична серија емитована је у три сезоне, а ове године приказана је посљедња, трећа сезона. Радња прати неколико породица, сплетених у клупко времена и простора, прошлости, садашњости и будућности. Творци серије су Баран бо Одар и Јантје Фрисе. “Dark” је прва њемачка серија у продукцији “Нетфликса”.

IMBD је објавио и листе најгледанијих ријалити емисија, документараца и других остварења која су била популарна ове године.

 ТОП 10

“The Boys”

“La Casa de Папел”

“Dark”

“Ozark”

“The Mandalorian”

“The Queen’s Gambit”

“The Umbrella Academy”

“Westworld”

“The Whitcher”

“The Crown”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана