Тhe Black Keys најавили нови албум "Dropout Boogie"

Г.С.
Foto: илустрација

АКРОН- Бенд The Black Keys, један од најпопуларнијих рок бендова dанaшњице синглом "Wild Child", најављују 11. студијски албум "Dropout Boogie". Албум излази у мају, годину дана након њиховог претходног студијског издања "Delta Kream" и двадесет година након првенца бенда "Тhe Big Come up".

Тандем Патрик Карни и Ден Ојербах, враћају се са новим албумом, 13. маја, дан прије 20. годишњице, почетка студијске каријере поменутим деби издањем. Нови албум по ријечима гитаристе и пјевача Дена Ојербаха је плод спонтаних свирки у студију.

-То је одувијек била љепота ствари коју Пат и ја чинимо заједно. Никада нисмо морали да радимо на томе планирано. Када год бисмо се нашли, само бисмо правили музику? Нисмо знали шта ћемо снимити, али једноставно бисмо то урадили и звучало би супер. То је природна хемија коју Пат и ја имамо. Бити у бенду оволико је доказ тога. Био је то прави поклон који смо добили - рекао је Ојербах.

На поменутом првом синглу "Wild Child", гостују Грег Картрајт из бенда Reigning Sound и Анђело Петрађлиа из Kings Of Leon што је по Деновим ријечима било сјајно искуство за све учеснике.

-Живот у Нешвилу и стварање плоча нам је обојици отворио ум за различита искуства.Знао сам да би Пат волио радити са ова два момка, па смо одлучили да покушамо. Било је паклено забавно. Само смо сједели за столом са акустичним гитарама и унапред смислили пјесму. Сјајна ствар код Грега је то што жели приступити стиховима са причом на уму, готово да постоји заплет унутар текста-рекао је гитариста и продуцент.

Претходни албум бенда,"Delta Kream" обрада блуз класика, стигао је до позиције број 6. на Билборд листи рок албума а бенд за ову годину најављује велику турнеју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана