Тејлор Свифт издоминирала на American music awards

Agencije
Тејлор Свифт издоминирала на American music awards

Америчка пјевачица Тејлор Свифт поновно је тријумфовала на American music awards освојивши шест награда, сада већ укупно 29, чиме је надмашила рекорд Мајкла Џексона који је прикупио 24 награде.

Свифт је освојила главну награду за умјетницу године те четири друге. Добила је и награду за почасну умјетницу деценије чиме је стигла до бројке од 29 америчких музичких награда надмашивши досадашњег рекордера Мајкла Џексона с 24 награде.

"Све што ми је важно су успомене које годинама имам с вама", рекла је 29-годишња Свифт публици на свечаности у Лос Анђелесу након што је извела ремикс својих хитова.

Очекивало се да ће Свифт проговорити о свађи са шефовима дискографске куће Big Machine Records, Скутером Брауном и Скотом Боркетом, јер су јој одузели ауторска права на њених првих шест албума, које је снимила док је била под њиховим уговором. Због тога је Тејлор пријетила забрана извођења сопствене музике, као и забрана кориштења исте те музике у документарцу који је издао Netflix.

Међутим, недавно су Big macjine label group и Dick Clark Production објавили како су постигли споразум о лиценцирању којим се одобравају наступи њихових умјетника за стреаминг емисије и емитовање на обострано одобреним платформама.

Но у недјељу пјевачица није споменула спор иако је свој наступ отворила носећи бијелу кошуљу исписану насловима својих старих албума.

"Ова година је за мене била пуна. Било је доста добро, али и доста компликовано", рекла је Свифт која је побиједила у конкуренцији испред Дрејка, Аријане Гранде, Хелсија и Пост Малонеа. Добила је и награду за најбољи видеоспот, најбољи поп/рок албум, најбољу поп/рок пјевачицу..

Млада Били Ејлиш (17) освојила је двије статуе за најбољег новог извођача и најбољег алтернативног роцк извођача након што се њен сингл "Bad girl" успео на прво мјесто америчких љествица.

"Учинили сте да се све ово догоди", рекла је Еилиш захваливши својим обожаваоцима. Еjлиш је показала своју подршку еколошким организацијама носећи мајицу са слоганом "No music on a dead planet".

Селена Гомез отворила је свечаност у свом првом телевизијском наступу уживо двије године након што је 2017. била подвргнута трансплантацији бубрега и након борбе с анксиозности и депресијом.

Р&Б пјевачица Лизо извела је свој нови сингл "Jerome", а Кубанка Камила Кабељо и њен момак Шoн Мендес отпјевали су свој хит поп сингл "Senorita" који је освојио награду за сарадњу године.

Наступили су и Јonas Brothers, Кеша, Хејлси, Кристина Агилера и Шаниа Твејн.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана