Тејлор Свифт албумом “Evermore” одушевила критичаре и обожаваоце: Ноте сјећања и утјешног загрљаја

Г.С.
Тејлор Свифт албумом “Evermore” одушевила критичаре и обожаваоце: Ноте сјећања и утјешног загрљаја

Након што је у јулу, без икакве најаве, објавила албум “Folklore”, америчка пјевачица Тејлор Свифт прије неколико дана, такође без најаве, објавила је албум “Evermore”, те још једном одушевила обожаваоце, али и критичаре.

Свифтова је објаснила да, иако је већ објавила критички прихваћен и хваљен албум у јулу, она и њени музички хероји, фронтмен бенда “The National”  Мат Бернингер, те Арон Деснер, Џак Антоноф, Вилијам Бовери и Бон Ајвер нису могли престати да пишу пјесме.

- Осјећала сам се као да стојимо на излазу из велике шуме. Имали смо двије опције, да изађемо из ње или да се вратимо дубље и да наставимо да истражујемо звукове - рекла је Свифтова.

“Evermore” је, према ријечима обожавалаца, али и музичких критичара “Гардијана”, “Ролингстона” и “Њујорк тајмса”, успио да одвуче Тејлор Свифт дубље у рок алтернативу и да је готово у потпуности удаљи од поп звука, по којем је постала глобално позната 2014. године.

- “Evermore” је наставио посао који је “Folklore” започео, помјерајући Свифтову од мејнстрим попа у неке више рок воде. Њежнији је, без превише наглих прелаза у пјесмама - назначено је у критици “Гардијана”.

Ово није први пут да је Свифт одлучила да промијени жанровско усмјерење своје музике. Због “излета” у благи кантри-поп, који је имала 2012. године својим албумом “Red”, фанови су годинама чекали да се Свифт врати животу у Нешвилу и да своја сјећања и осјећања представи у новом визуелном и умјетничком руху. Но, умјесто тога, Свифт албумом “Evermore” наставља да нуди ноте загрљаја, утјехе и преиспитује нека новија сјећања, али и посматрања будућности.

- Ако је “Folklore” изгледао као познат загрљај, “Evermore” је као сигурно раме за плакање - издвојено је у критици “Баздифа”.

На новом албуму, више него икада раније, Свифтова се бави и родном политиком из угла сопствених емоција, описујући портрет несрећне жене у једној пјесми или водећи своје обожаваоце кроз недавни развод љубавног пара у другој пјесми.

Иако мијења жанрове, оно што је код Свифтове остало непромијењено је писање текстова, у којима идеално ствара ликове у пјесмама и пажљиво бирајући ријечи слушаоцима преноси ону емоцију коју је намјеравала.

Стандардно издање албума “Evermore” обухвата 15, а делукс издање 17 пјесама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана