Свјетске музичке звезде одржале осмочасовни виртуелни концерт: Преносиле га највеће америчке мреже

Танјуг
Свјетске музичке звезде одржале осмочасовни виртуелни концерт: Преносиле га највеће америчке мреже

Више од 100 свјетских музичких звијезда, укључујући Ролинг Стоунсе, Пола Мекартнија, Лејди Гагу, Килерсе, Стивија Вондера, Селин Дион, Андреу Бочелија, Џенифер Лопез и Били Ајлиш, одржало је виртуелни концерт "Један свијет - Заједно код куће" у знак подршке здравственим радницима, у вријеме пандемије коронавируса.

Овај јединствен догађај, који су организовали покрет "Global Citizen" и Свјетска здравствена организација, почео је снимцима људи који из својих домова аплаудирају здравственим радницима широм свијета, а трајао је осам часова.

Приходи који су прикупљени током концерта намијењени су Фонду за солидарно деловање COVID-19 Свјетске здравствене организације, али је Лејди Гага јасно ставила до знања да шоу није телевизијски догађај за прикупљање средства и да је његов фокус на забави и порукама солидарности.

Лејди Гага, једна је од организаторки овог концерта, рекла је да је овај догађај "писмо љубави свијету".

Посветивши шоу здравственим радницима и свима који се налазе на првој линији фронта, Лејди Гага је рекла да су музичари жељели да на овај начин "мало узврате љубазност, коју сте нам дали", преноси ББЦ.

"Желимо да пређемо на другу страну ове пандемије и знамо да и ви то желите", рекла је пјевачица, која је извела верзију пјесме Чарлија Чаплина "Smile" (Осмех).

У програм се укључио и Пол Мекартни, бивши члан Битлса, који је рекао да су здравствени радници "прави хероји" ове кризе и подсjетио се своје мајке Мери, које ја била медицинска сестра током Другог свjетског рата.

Ниалл Хоран, члан бенда "One Direction" извео је пjесму "Black and White", уз акустичну гитару, из своје дневне собе, а његов некадашњи колега из бенда Лијам Пејн пjесму "Midnight".

Брендон Флауерс и Роналд Ванучи, чланови бенда Килерс, извелли су једну од најпопуларнијих њихових пjесама "Mr Brightside", док је Били Ајлиш наступила са пjесмом Бобија Хеба "Sunny".

Џон Леџенд и Сем Смит су извели су пjесму "Stand by Me" Бена Е. Кинга, а наступили су и Адам Ламберт, Џон Леџенд, Рита Ора, као и Тејлор Свифт.

Џенифер Лопаз, Кит Урбан, Бурна Боy, Луис Фонси, Хозиер и Стиви Вондер извели су пjесму Билија Витерса "Lean on Me".

Ени Ленокс, шкотска музичарка, изгледа да је искористила догађај како би се осврнула на изјаву предсjедника САД Доналда Трампа да ће повући финансирање Свjетске здравствене организације, мада га није изричито поменула.

"У овом историјском тренутку без преседана, имамо колективу одговорност да осигураммо да су глобални здравствени системи довољно јаки да идентификују и спрече будуће пандемије, прије него што се она поново догоде", рекла је она.

Концерт је завршен верзијом пјесме The Prayer, коју су извели Селин Дион, Лејди Гага, Андреа Бочели и Џон Леџенд.

Концерт је био подијељен на два дијела, од којих је први, шесточасовни, био преношен преко Фејсбука, Инстаграма, Твитера и Јутјуба, а потом је услиједило главни дио концерта од два сата, који су преносиле три највеће америчке телевизијске мреже.

Амерички комичари и водитељи Стивен Колберт, Џими Кимел и Џими Фалон били су домаћини ове емисије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана