Све је спремно за највеће, јубиларно 10. издање Moondance Фестивала

Г.С.
Све је спремно за највеће, јубиларно 10. издање Moondance Фестивала

Чак 35 извођача које предводе Adriana Lopez, Ben Sims, Bloody Mary, Инсолате наступиће на досад најбогатијем Moondance фестивалу од овога четвртка 27.7. до недјеље 30.7.

 

Осим на три главне вечери у средњовјековној кули Камерленго програм ће се одвијати и на два партy брода – Pirate Boat и Electric Boat који ће испловити испред куле у петак и суботу у 17.00, те на дј и продукцијским радионицама које су резервисане од 19-21 у приземљу Куле Камерленго у петак и суботу. Традиционалним афтером завршиће 10. издање Moondance Фестивала.  Укрцавање на бродове је сат времена прије испловљавања, тј од 16.00.

Сви извођачи су максимално мотивисани да дају све од себе јер су чули све најбоље о Moondanceу и његовој публици.

Овогодишње издање је двоструко славље, 10 година фестивала и 30 година рада Pero FullHouse оснивача фестивала који спрема посебан сет за затварање.

Техника у кули је већ смонтирана и све је спремно да за највећу techno посластицу до сада.

Молимо све посјетиоце да потраже паркинг даље од центра због великих гужви те да по могућности дођу што раније из истог разлога.

Улазнице се могу купити online на entrio.hrи њиховим пословницама те на дан испред укрцаја на бродове те испред Куле Камерленго од 20.00.

 

Ben Sims – један од најбољих свјетских techno дј-а предводиће отварање 10. јубиларног издања Moondance фестивала у четвртак 27.7.2023. 

Moondance фестивал за своје 10. издање од четвртка 27.7. до недјеље 30.7.  припрема праву посластицу за све technoљупце и оне који ће то тек постати.  Највећи до сада, Moondance фестивал осим три главне вечери у кули Камерленго припрема партy бродове Pirate Boat и Electric Boat, радионице The Art of Djing и Продукцијске методе Algoraving with Mercury те After party за крај. Укупно 8 догађања на 4 локације с преко 30 страних, регионалних и локалних извођача.

Прва вечер резервирана је за тросатни сет једног од понајбољих свјетских techno дја – Ben Simsа из Лондона који је 2021 понио титулу The Best of British – Underground Hero

Ben Sims, DJ-јеви из Бањалуке ...

Уз њега ће на уводној вечери наступити Скептик у б2б сету с Јан Кинчлом,  DJ Jock из Сплита, Вакат из Подгорице, Mozer из Загреба, Беко из Метковића и Ваздаисти из Витеза.

Друго вече у кули Камерленго посвећена је женама у техну. У сурадњу с HUSH! пројектом  прослављене дјице Insolate, по први пут на Moondanceу ће наступити Adriana Lopez, колумбијска чаробница за коју је лондонски Fabric изјавио да је једна од најутицајнијих фигура у техну чији је допринос у 20- годишњој каријери немјерљив. Madalba из Берлина трећа је headliner друге вечери, Tresor  резидентица и један од омиљенијих фигура берлинског ноћног живота. Њима ће терен припремити младе снаге чије вријеме долази, премијерно на Moondancy, Ана РС из Црне Горе, DJ April из Бања Луке и сплитска Mokosh.

Трећа, завршна вечер резевирана је за берлински Tresor. Сурадња најбољег techno клуба у повијести и Moondance фестивала ушла је у 5. годину која нам доноси најбоље од резидентних извођача ненадмашне techno институције. Гошћа вечери је икона берлинске techno сцене Bloody Mary коју није потребно превише представљати. Вече ће употпунити, сад већ сигурно можемо рећи, миљеници Moondance публике, Tresor и Moondance резиденти The Analogue Cops – live и Hamdmade. Вече ће отворити локални, трогирски талент Марко Вулетић који ће премијерно одрадити свој наступ уживо. TAMAN crew из Сплита ће наставити загријавати публику, овај пут у двочланој постави El Commando и Kommoda. Вече ће затворити Pero FullHouseе слављеничким сетом поводом 30 гoдина DJ каријере .

Pirate Boat и Electric Boat партији с крстарењима трогирским архипелагом резервисани су за петак, 28.7. и суботу 29.7. од 17 – 21.

За DJ кормилом ће се измјењивати Младен Томић из Бања Луке са премијерним наступом на Moondanceу, Forest People из Прњавора, загребачки маестро Јан Кинчл, сплитски таленти DJ Jock, Feta  и Marul, шибенски Edy C и трогирски домаћин Томе Р. 

 Moondance workshop/ радионице ће се одржати у Градској вјећници у петак, 28.7. и суботу 29.7.  од 18.00 – 20.00. У петак ће радионицу The Art Of DJ-инг водити Јан Кинчл и Pero FulHouse док ће Lucretio из The Analogye Cops у суботу на радионици Production Workshop представити Algoraaving with Mercury.

Moondance викенди традиционално завршавају са легендарним афтер партијима, па ће тако бити и ове године када ће се за достојан крај побринути Беко (Road projekt) из Метковића, солински Coyya (Лос Барбарос), Иван Симонек из Крижеваца који стоји иза пројекта Reset, млада сплитска дјица AS, мостарац Студа и домаћи Марко Вулетић.                      

Фестивалски програм и lineup:

27.7.2023. четвртак

21-06 – Кула Камерленго: отворење 10. Moondance фестивала.

BEN SIMS / BEKO / DJ JOCK / JAN KINČL / MOZER / SKEPTIK / VAKAT / VAZDAISTI

28.7.2023. петак

17-21h Pirate Boat Party w/ EDY C / FETA / MARUL / TOME R                                               

19-21h Градска вјећница DJ workshop  w/  JAN KINČL / PERO FULLHOUSE          

21-06h – Кула Камерленго: HUSH! Представља жене у  technu!

ADRIANA LOPEZ / INSOLATE / MADALBA / ANA RS / DJ APRIL / MOKOSH

29.7.2023. субота

17-21h Electric Boat Party w/ DJ JOCK / FOREST PEOPLE / JAN KINČL / MLADEN TOMIĆ

19-21h Градска вјећница Studio Production workshop Algoraving with Mercury   w/  LUCRETIO  (The Analogue Cops)    

21-06h – Кула Камерленго: MOONDANCE pres. TRESOR

BLOODY MARY / HANDMADE / THE ANALOGUE COPS / MARKO VULETIĆ / PERO FULLHOUSE / TAMAN CREW

 

30.7.2023. недјеља

06-14h – Beach after party на тајној локацији

BEKO / COYYA / DJ AS / IVAN ŠIMONEK / MARKO VULETIĆ / STUDA

 

Moondance фестивал је у протеклих 9 издања стекао статус култног techno фестивала и постао обавезна станица у календару сваког правог technoqupca. Добитник три Амбасадора за најбољи фестивал, Moondance комбинује све најбоље од класичног тецхна до модерних струјања, кулису средњовјековне куле Камерлнго, демократске атмосфере и сигурне околине, етаблираних свјетских и регионалних techno звијезда, као и младих талената на којима сцена остаје. Својим десетим издањем Moondance заокружује једну еру као предводник techno фестивала у овом дијелу Европе и храбро граби у будућност црпећи све најбоље из  протеклих издања.

Улазнице и попусти

Улазнице се могу посебно купити за сваку фестивалско вече, као и комбинације четвртка и петка, петка и суботе или све три ноћи те два партy брода, а за најиздржљивије издан је и еџтреме пасс са свим догађајима укљученим уз повољнију цијену. 

Улзанице потражите у суставу Енртрио на овом линку www.entrio.hr/en/event/10-moondance-festival-2023-13530

Улазнице се такође могу купити на физичким продајним мјестима: www.entrio.hr/outlets   

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана