Судија тужила Северину

Г.С.
Судија тужила Северину

Пјевачица Северина Вучковић (51) у уторак је имала заказано треће рочиште на Општинском грађанском суду у Загребу због тужбе коју је против ње подигнула судија Луција Ласић.

Судија је тужи због повреде права личности, а од пјевачице тражи мало мање од 3.000 евра одштете. Поступак се води иза затворених врата. Пјевачица се, као ни досад, није појавила, то јест није обавезна особно се појавити на суду. Северину заступа адвокатица Јасминка Билош.

- Суткиња је данас донијела одлуку да је расправљање тајно те ни једна страна не смије давати информације о суђењу - рекла нам је адвокат суткиње Ласић.

Сплитска суткиња тужила је Северину у фебруару 2020. због повреде права особности и тражила накнаду штете у износу мало мањем од 3000 евра. Северина је, наиме, у октобру 2019. на прес конференцији поводом почетка регионалне турнеје Magic Tour изјавила:

"Не знам зашто се чудим што се ово догађа и свом системском психичком силовању од стране оца и институција кад у овој земљи нити жене нити дјевојчице немају судску заштиту и подршку за физичко силовање. Слично силовање сам и сама прошла на Жупанијском суду у Сплиту, и то у судском поступку покушаја одузимања дјетета код суткиње Луције Ласић".

Ласић је била у судском вијећу на Жупанијском суду у Сплиту које одлучује о Северининој жалби на пресуду којом је одлучено да дјечак станује с оцем Миланом Поповићем (57), док га мајка виђа, те је Северини одузето право одлучивања у питањима здравствене бриге и образовања дјечака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана