"Што те нема" на енглеском језику

Agencije
"Што те нема" на енглеском језику

Мостарски кантаутор Мак Калем недавно је пјесму "Што те нема" Алексе Шантића отпјевао на енглеском језику. Ова обрада је омаж познатом мостарском пјеснику чија се 95. годишњица смрти обиљежава ове године.

- Волим севдалинку, она је дио мог идентитета - рекао је Калем, појашњавајући како је желио да са другима подијели емоцију коју севдалинка буду у њему и меланхолију својствену овом поднебљу.

Додао је да је севдалинке волио одмалена, те да има неколико омиљених извођача.

- Од извођача севдалинки посебно цијеним Химзу Половину и његова интерпретација севдалинки изузетно ми је драга. Од малена сам слушао Јадранку Стојаковић, волим је и поштујем њен рад. Ова два умјетника отпјевала су пјесму "Хасанагин севдах" ("Што те нема"), свако на свој начин, али подједнако лијеп и дирљив. Зато сам се одлучио за ту пјесму, односно севдалинку - додао је Калем.

С обзиром на то да се ове године обиљежава 95. годишњица смрти Алексе Шантића, обрада ове пјесме је његов прилог и израз поштовања драгом пјеснику. Спот за сингл "Where are you" сниман је у Карловцу и околини. За продукцију спота заслужан је Твртко Видок.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана