Стижу Леди Тор и Блејд

Миланка Митрић
Стижу Леди Тор и Блејд

Лос Анђелес - “Осветници: Крај игре” је на трону као филм с највећом зарадом икада, трећа фаза у “Марвеловом” филмском универзуму је тим филмом доживјела апсолутну заокруженост приче, а на радост свих обожавалаца стрипова и филмова “Марвеловог” универзума, на помолу је мноштво нових чудеса у виду филмских и серијских адаптација које ће настати и свијет угледати у наредне двије године.

Наиме, на највећој свјетској конвенцији за љубитеље стрипа, “Комик-кону”, који је одржан у Сан Дијегу, ове године је представљен план четврте фазе “Марвеловог” универзума, у оквиру које ће настати неколико филмова и серија, а објављени су и неки новитети што се глумачке екипе тиче.

Најзапаженије вијести су да ће глумац Махершала Али бити нови ловац на вампире Блејд (у филму који ће бити дио пете фазе), а Натали Портман ће носити чекић Мјолнир, као Леди Тор, и репризираће своју улогу Џејн Фостер. Њен лик је створио чувени Стен Ли.

- Осјећам се прилично добро. Увијек сам мало завидјела власнику чекића - навела је славна глумица у свом обраћању одушевљеној публици пошто јој је режисер четвртог наставка филма “Тор: Љубав и муње” Тајка Ваитити предао чекић.

Четврти дио приче о нордијском божанству Тору базиран је на стриповима Џејсона Ерона, а филм ће премијерно бити приказан 5. новембра 2021. године. У главној улози се враћа Крис Хемсворт, а поред њега глумиће и Теса Томсон.

Уз укупно пет најављених филмова, представљени су и планови за пет телевизијских серија које би требало да буду објављене на платформи “Дизни +”.

Први пројекат на реду је “Фалкон и Зимски војник”, серија чија је радња смјештена у времену након посљедњег дијела “Осветника”. Себастијан Стен ће поново глумити Зимског војника, а Ентони Меки Фалкона. Серију ће режирати Кари Скогланд, Дерек Колстад ће бити сценариста, а серија ће с емитовањем почети на јесен сљедеће године.

“Локи” је дуго најављивана и већ позната серија, чије би емитовање требало да почне на прољеће 2021. године. Том Хидлстон ће се вратити у главну улогу, а радња серије би требало да послужи као својеврсни наставак приче из посљедњег дијела “Осветника”, те да се веже за моменат кад он краде један камен бесконачности и нестаје.

Прољеће 2021. године ће бити резервисано и за серију “WandaVision”, у којој ће Елизабет Олсен глумити своју већ познату улогу Скерлетне вјештице (Ванде), а Пол Бетани Визију. Серија ће такође бити везана за посљедњи дио “Осветника” и послужиће као увод у филм “Доктор Стрејнџ: Мултиверзум лудила”, који ће бити објављен у прољеће 2021. године.

У филм се враћа Бенедикт Камбербач као Доктор Стрејнџ, а филм ће режирати Скот Дериксон.

“Вјечни” је филм који се помиње већ неко вријеме, највише због тога што ће Анђелина Џоли да се појави у главној улози. У глумачкој екипи је и Салма Хајек.

- Радићу десет пута више јер мислим да је то нужно кад постајеш дио “Марвеловог” универзума и када постајеш дио ове породице. Знам шта сви морамо да радимо. Прочитали смо сценарио, сви знамо какви нас задаци очекују и знамо да ви заслужујете најбоље, зато ћемо напорно радити - рекла је Анђелина Џоли, која ће се појавити у улози Тене.

Филм ће премијерно бити приказан у новембру сљедеће године.

Најављен је и филм о азијско-америчком суперхероју Шанг-чију, кога ће глумити канадски глумац Симу Лију. Лик Шанг-чија први пут се појавио у “Марвеловом” стрипу прије скоро 50 година.

Оно што је свакако један од најишчекиванијих пројеката је и филм “Црна удовица”, у којем се појављује Скарлет Јохансон, као свима добро позната Наташа Романов. Публика је на “Комик-кону” имала прилику да види и прве кадрове филма, послије мјесец дана снимања у Будимпешти.

Серија “Шта ако? “ је још један пројекат који је у припреми, а настаје као сарадња “Марвела” и “Дизнија” и премијерно ће бити приказана на љето 2021. године. Џефри Рајт је најављен као један од глумаца који ће утјеловити глас једног од ликова у серији, а бројни глумци већ познати у “Марвеловом” универзуму даће гласове ликовима који су их обиљежили у бројним “Марвеловим” остварењима.

Посљедња у низу је серија “Hawkeye”, чије ће приказивање почети на јесен 2021. године. Џереми Ренер ће репризирати своју улогу из претходних “Марвелових” филмова. Радња неће бити фокусирана на његов лик, а појавиће се и Кејт Бишоп као нова Hawkeye, те дио младих Осветника.

- Нисмо вам поменули да припремамо и други дио “Црног пантера”. Нисмо најавили ни да стижу “Чувари галаксије 3”. Нисмо имали времена ни да разговарамо о “Капетану Марвелу 2” и нисам имао времена да вам причам о “Фантастичној четворци”, а немам времена да говорим ни о “Мутантима” - казао је на представљању предсједник “Марвел”студија Кевин Фајги.

Што се тиче досадашњих “Марвелових” фаза, прва је обухватила два дијела “Ајронмена”, “Осветнике”, “Невјероватног Халка”, “Тора”, те филм “Капетан Америка: Први осветник”. Другу фазу су чинили трећи дио “Ајронмена”, “Тор: Свијет таме”, “Капетан Америка: Зимски војник”, “Чувари галаксије”, Осветници: Владавина Ултрона”, “Ант-Ман”. Трећа фаза била је сачињена из сљедећих остварења: “Капетан Америка: Грађански рат”, “Доктор Стрејнџ”, “Чувари галаксије 2”, “Спајдермен: Повратак кући”, “Тор: Рагнарок”, “Црни пантер”, “Осветници: Рат бесконачности”, “Ant-Man ant the Wasp”, “Капетаница Марвел” и “Осветници: Крај игре”.

2020.

“Црна удовица”

“Вјечни”

“Фалкон и Зимски војник”

2021.

“WandaVision”

“Локи”

“Hawkeye”

“Шанг-чи”

“Доктор Стрејнџ: Мултиверзум лудила”

“Шта ако”

“Тор: Љубав и муње”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана