Стинг ће добити највеће признање Академије Ајворс

Г.С.
Стинг ће добити највеће признање Академије Ајворс

Музичка звезда Стинг биће награђен на овогодишњем Ајворсу, годишњој додjели награда текстописцима и композиторима, стипендијом Академије Ајворс, објавили су организатори.

Ова награда је највећа част коју британска Академија Ајворс додјељује онима "који су истински преобликовали и редефинисали умjетност и занат стварања музике".

Стинг, који је већ освојио седам награда Ајвор Новело, укључујући и ону за животно дјело 2002, постаће 23. стипендиста Академије и придружити се Елтону Џону, Полу Макартнију, Кејт Буш и Ендрјуу Лојду Веберу.

Питер Габријел добио је награду прошле године.

"Од свих награда у свијету музике, Ајворс су за мене најпрестижније", рекао је Стинг (71) у изјави.

"Одушевљен сам и почашћен што ми је понуђена ова стипендија Академије и што ћу се придружити овој изванредној групи колега текстописаца и свима онима који су били пре нас" додао је Стинг.

Писац и пјевач пјесме "Every Breath You Take ", који је продао више од 100 милиона албума из времена с рок бендом The Police и као соло умјетник, биће награђен на овогодишњој свечаности додјеле награда 18. маја, саопштила је Академија Ајворс.

Назване по велшком композитору, глумцу и забављачу Ајвору Новелу с почетка 20. вијека, награде Ајвор први пут су додељене 1956. Овогодишњи номиновани биће објављени у априлу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана