Стефан Ђурић Раста оптужен за личну употребу дроге

Танјуг
Стефан Ђурић Раста оптужен за личну употребу дроге

БЕОГРАД- Пјевач Стефан Ђурић Раста терети се за кривично дјело недозвољено држање опојних дрога за личну употребу.

Он је у октобру заједно са Б. Л. био ухапшен пошто је код њих пронађена извјесна количнина сканка и кокаина.

Ивана Ракочевић, портпарол Вишег јавног тужилаштва у Београду, које је спровело истрагу против Ђурића и Б. Л, прецизирала је за Танјуг да се у овом предмету Виши суд огласио ненадлежним, те да је предмет достављен на надлежност Првом основном суду у Београду, због кривичног дјела Неовлашћено држање опојних дрога из члана 246а став 1 Кривичног законика.

За ово кривично дјело предвиђена је новчана казна или затвор до три године.

Закон предвиђа и могућност ослобођења од казне, уколико учинилац открије од кога набавља дрогу.

Ђурић и Б. Л. су у притвору од хапшења почетком октобра, а посљедњи пут им је притвор продужен одлуком Апелационог суда у Београду крајем децембра и по тој одлуци је предвиђено да може да траје до 27. јануара да не би поновили кривично дјело у кратком року.

Против Ђурића и Б. Л. Више тужилаштво у Београду спровело је истрагу због сумње да су извршили кривично дјело - недозовљена произвођња и стављање у промет опојних дрога, за које је предвиђена казна од три године до 12 година затвора.

Тужилаштво је дуго чекало резултат вјештачења, које је вјероватно опредијелило одлуку о кривичном дјелу за које је оптужен.

Ђурић се на саслушању у тужилаштву налон хапшења бранио да је пронађени сканк користио за сопствену употребу, међутим тужилаштво му није повјеровало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана