Српски рок бенд "Коикои" номинован за награду "ММЕ" VIDEO

Б.П.
Српски рок бенд "Коикои" номинован за награду "ММЕ" VIDEO

БЕОГРАД-Један од најталентованијих нових бендова регионалне сцене, београдски инди-рок састав "Коикои" номинован је за престижну награду "ММЕ" (Мusic Moves Europe Awards).

Добитници овог европског признања које се сваке године додјељује талентованим умјетницима, представницима будућности музичке индустрије, претходних година били су данас мегапопуларне свјетске звјезде – Розалиа, Дуа Липа и Строми…

Ове године "Коикои" су за титулу нове наде европске музичке сцене у конкуренцији са четрнаест извођача из цијеле Европе, а уједно су први бенд из Србије номинован за ово признање! Награда ће бити додјељена 19. јануара 2023.  у холандском граду Гронингену, гдје ће "Коикои" наступити у оквиру фестивалског програма.

-Помисао да се налазимо у селекцији ове награде испуњава нас екстазом и дубоком скромношћу. Наша радост је утолико већа тиме што смо први бенд из Србије који започиње каријеру на овим, рецимо екс -ју просторима. Даћемо све од себе да прикажемо своју изузетну сцену у пуном сјају! Пре само годину И по дана спремали смо промоцију првог албума, први спот, прву турнеју. Данас иза себе имамо више од 50 концерата у региону и шире, много нових пријатеља, несаломиву подршку. Бескрајно смо вам захвални на томе -рекли су чланови бенда.

Састав "Коикои", чине Марко Грабеж, Ивана Миљковић, Емилија Ђорђевић и Иван Павловић Гизмо,  креативци из различитих дјелова београдске сцене са заједничким циљем стварања квалитетног инди рок/поп звука.  Њихов дебитантски албум „Позиви у страну“ са укупно десет нумера и сингловима „Огледало је зрцало“, „Мисисипи“ и „Кринолина“ побрао је хвалоспjеве критике из цијелог региона, али и симпатије публике и за рекордно вријеме лансирао их у сам врх регионалне музичке сцене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана