Слободан Тркуља оборио свјетски рекорд - снимак његовог наступа имао 16 милијарди прегледа

Танјуг
Слободан Тркуља оборио свјетски рекорд - снимак његовог наступа имао 16 милијарди прегледа

По званичним подацима China Media Group, снимак тренутно има 16 милијарди и 216 милиона прегледа.

Слободан Тркуља, који већ годинама ужива велику популарност у Кини, оборио је свјетски рекорд наступом у оквиру најгледанијег шоуа на планети, на гали Прољећног Фестивала на телевизији ЦЦТВ емитованом у новогодишњој ноћи.

Наступ је уживо и путем интернета погледан тада више од 11 милијарди пута, а број прегледа и даље расте.

По званичним подацима China Media Group, снимак тренутно има 16 милијарди и 216 милиона прегледа. 

Слободан Тркуља представио је Србију песмом "Тамо далеко" у пратњи кинеске и светске пијанистичке звезде, славног Ланг Ланга.

У програму састављеном од највећих кинеских звезда, попут филмског мегастара Џекија Чена и бројних уметника, Тркуља је наступио у ударном термину пред поноћ и тиме ушао у историју као најгледанији српски умјетник.

ЦЦТВ, највећа телевизијска станица на свијету, чији је новогодишњи гала шоу већ држао Гинисов рекорд по гледаности, 21. јануара је оборила све свјетске рекорде гледаности!

"Кинески новогодишњи шоу у коме сам учествовао, тренутно има дупло више прегледа него становника на Земљи! Ово може само Кина! Неизмјерно сам захвалан на директном позиву ЦЦТВ-а, највеће ТВ станице на свету, да учествујем у њиховом новогодишњем програму и представљам Србију! Њихов позив је доказ велике љубави и поштовања како према нашој култури и традицији тако и према мом раду. Од првог концерта који смо имали у Кини са Балканополисом, сањао сам да једног дана на најгледанијем програму у Кини представим Србију. Мој најлепши сан се остварио и то у ноћи кад се исписивала историја! , изјавио је Слободан Тркуља.

Више од 1.000 медија из 173 земље и региона је преносило галу Пролећног Фестивала уживо за дочек Лунарне Нове године, 21. јануара ове године.

Cable News Network (ЦНН) и даље наставља да емитује рекламе за галу Пролећног Фестивала на својим регионалним каналима и на својој веб страници, досежући више од 395 милиона претплатника широм свијета.

Ана Илић, виша савјетница предсједнице Владе за креативне индустрије и туризам која предводи тим националне платформе Србија ствара поздравља огроман успјех нашег познатог умјетника и креативног амбасадора који већ годинама успјешно и темељно гради своју каријеру како у земљи тако и широм свијета.

"Након веома запаженог наступа на фестивалу у Дубаију у оквиру светске изложбе и велике турнеје у Холандији, наступ на најгледанијем шоу програму на свијету је невјероватан успјех и сјајан почетак још једне креативне године како за Слободана и Балканополис, тако и за нашу музичку индустрију и њену промоцију у свијету на којој у оквиру платформе Србија ствара пуно радимо" каже Илић.

Поред Србије коју је представљао Слободан Тркуља, учествовали су и умјетници из земаља Појас и Пут иницијативе као што су Аргентина, Грчка, Индонезија, Нови Зеланд, Танзанија, Казахстан, Египат и Пакистан.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана