Сликовница од Бајаге премијерно на Вулкановом сајму књига

Танјуг
Сликовница од Бајаге премијерно на Вулкановом сајму књига

БЕОГРАД - Ближи се Вулканов Сајам књига први пут у Србији од 18. до 24. октобра, а из ове издавачке куће издвајају нови наслов ускоро у књижарама - "Бројалица" из пера музичара Момчила Бајагића Бајаге.

Вулкан издаваштво у овом периоду организује не само уживо сајам писане ријечи у свих 28 књижара, већ и на два сајта www.vulkani.rs и www.knjizare-vulkan.rs .

Тако се може наручити из свог дома или купити уживо нова сликовница једног од најпознатијих поп рок музичара са ових простора Бајаге, који ће обрадовати најмлађене обичном књигом.

Замишљена је као едукативна игра, и на тај начин Бројалица ће помоћи дјеци да кроз забаву уче да броје до десет, док ће технике памћења развијати углавном кроз визуелну стимулацију.

Како најављују из Вулкана, Бројалица ће свакако бити један од хитова овог Сајма књига, јер је са великим нестрпљењем чекају најмлађи читаоци, али и они старији.

Сликовница је настала на основу познате истоимене пјесме коју је Бајага написао за дечји хор "Колибри".

Како је познато да дјеца најлакше уче кроз игру, Бројалица као едукативна игра помаже малишанима од најранијег узраста, читајући стих по стих, да на забаван и једноставан начин науче бројање, а на свакој страници ће се сусрести са новим стихом који ће открити број појмова које дијете треба да пронађе и изброји.

Бројалица је намијењена деци узраста од три до шест година и биће незамијенљива помоћ при учењу, нагласили су из Вулкан издаваштва и додали да памћење бројева никада није било тако забавно и лако, а учење никада није било толико занимљиво.

Ново штиво за дјецу "Бројалица" ускоро се може купити и путем трећег сајта - www.vulkancic.rs или у било којој Вулкан књижари.

Музичар Бајагић је иначе у посљедње вријеме доста актуелан са новим пројектима или дешавањима - прво је радио на мјузиклу по својим пјесмама "Са друге стране јастука" чија ће премијера бити у петак у Позоришту на Теразијама.

Онда, објавио је нови албум са нумерама које је снимао ван својих "Инструктора", гдје се налазе и пјесме за филмове и ТВ серије.

На све то, заказао је и концерт у земунском рок клубу Фест 17. октобра, послије огромног затишја због пандемије, и још је компоновао музику за најновији филм "Није лоше бити човек" Душана Ковачевића.

И наравно, објавио је и споменуту Бројалицу да улјепша дан дјеци!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана