Славни музичар Алис Купер издаје аутобиографију: Животна исповијест краља хорор рока

Бранислав Предојевић
Славни музичар Алис Купер издаје аутобиографију: Животна исповијест краља хорор рока

БАЊАЛУКА - Легендарни пионир хорор рока Алис Купер почетком сљедеће године издаје прву званичну аутобиографију у каријери под називом “Алис Купер 75”.

Поменута књига бави се животом и каријером америчког музичара од тинејџерског гаражног рокера из Детроита до међународне звијезде и славне личности. Написана уз помоћ ветерана рок новинарства Гарија Графа, ова аутобиографија раставља своју причу на 75 постигнућа у каријери, догађаја и партнерстава да би Купер довршио личну ретроспективу без преседана.

Купер се у више од пет деценија етаблирао као један од најхрабријих рок извођача, са дивљим позоришним представама које укључују бичеве, гиљотине, живе питоне, вјешала и пуно крви. Надалеко сматран кумом шок и хорор рока Купер је примљен у “Кућу славних рокенрола” 2011. године уз више од 20 милиона продатих албума у каријери.

Његово дјетињство, рани гаражни бендови, оснивање бенда “Алис Купер”, соло каријера, 28 студијских албума, избор његових највећих синглова су испитани у књизи, као и сарадња са умјетницима као што су гитариста Слеш, Дејв Грол из бенда “Фу фајтерс”, Вејном Крамером из култних МЦ5 и глумцем Џонијем Депом.

У саопштењу издавача наведено је да је свака страница илустрована задивљујућим концертним и искреним фотографијама ван сцене, као и постерима за наступе, омотима за винилне плоче, папирима за улазнице, рекламама за период и још много тога. Бонус материјал укључује специјалну торбицу, временску линију на преклопу, два постера за извлачење.

Купер је посљедњи албум “Detroit Stories” издао прошле године, а идуће године биће на турнеји као подршка саставима “Мотли Кру и “Деф Лепард”, почевши са кратким низом наступа у САД, а затим наставивши у Латинској Америци. Књига би требало да буде објављена 31. јануара, непосредно уочи Куперовог 75. рођендана 4. фебруара.

Преднаруџбе за књигу су већ у току.

Јубилеј

Познати музичар ове је године прославио пола вијека од изласка албума “School's Out”, петог студијског албум бенда “Алис Купер”. Ријеч је о плочи која је по изласку постала један од најславнијих студијских албума у каријери краља хорор и шок рока, углавном због огромног успјеха његове насловне пјесме, која је била на врху топ-листа, како у САД тако и у Великој Британији. У времену изласка постала једна од тинејџерских химни седамдесетих година, лансиравши каријеру бенда у звјездане висине, а њиховог лидера Купера (право име Винсент Фурније) претворила у суперстара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана