Школа рокенрола из Мостара отвара врата новим члановима

НН
Школа рокенрола из Мостара отвара врата новим члановима

Музичка рокенрол школа "Мостар Роцк Сцхоол" из Мостара позива све заинтересоване младе људе да се пријаве у девету програмску школску годину, током које ће полазници имати прилику да се упознају с класичним програмом индивидуалне и групне наставе, која је средиште образовног програма ове школе.

Борис Човић, представник ове школе, истиче да ће полазници током индивидуалне наставе радити с искусним предавачима и музичарима с великим регионалним и свјетским каријерама.

"Ту је и групни бенд програм, у којем покушавамо на што више начина да укључимо њих кроз групну наставу да раде заједно и да креирају своје прве ауторске садржаје. Наравно, то је исто едукативни програм, од којег настаје 50 до 70 привремених бендова годишње, гдје сваки полазник има прилику да сарађује са свим другим полазницима како би створили нешто своје и како би учили о периодима које ми обрађујемо, а то је период модерне музике од педесетих година па све до данас, и да се представе кроз наше програмске концерте, које одражавамо шест пута годишње", истакао је Човић.

Осим редовних програма, "Мостар Роцк Сцхоол" спрема и друге активности, попут мастер часова, које ће држати свјетски познати музичари.

"За ову годину још немамо најављена имена, али смо претходних година сарађивали с бројним свјетским именима, међу којима је Дојл Брамхал, који сарађује с Ериком Клептоном, Сенад Шута из састава 'Дубиоза колектив', као и многа друга имена", рекао је Човић.

Школа планира и друге активности, попут организације традиционалног музичког фестивала, за који се надају да ће се одржати у сљедећој години због пандемије вируса корона.

Битно је напоменути да школа рокенрола из Мостара отвара врата свим кандидатима без обзира на раније стечено музичко знање.

"За упис у нову школску годину није потребно посједовање музичког знања, јер је програм конципиран тако да је приступ индивидуалан и ствара се на основу потреба сваког полазника индивидуално. Сви који немају знање могу га стећи у нашој школи. Сви који желе да се пријаве, то могу да остваре путем интерент странице 'Мостар Роцк Сцхоол' на линку 'учлани се'", додао је Човић.

Школска година ће почети у другој седмици септембра, а из школе се надају да ће се ситуација с вирусом корона до тада стабилизовати.

"Битно је напоменути да уписи трају до 31. августа, пошто имамо ограничен број мјеста за полазнике због величине просторија и саме школе, тако да бих позвао све који желе да се пријаве да пожуре, да им мјесто не би побјегло", закључио је Човић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана