Скандали на Евровизији се настављају, три земље нису прошетале током дефилеа застава

ГС
Foto: Агенције

МАЛМЕ- Представници Грчке, Ирске и Швајцарске на генералној проби Евровизије 2024 нису прошетали у ревијалном дијелу током дефилеа застава.

Гркиња Марина Сати, Иркиња Бамби и Швајцарац Немо нису прошетали током дефилеа застава земаља, а разлог још увијек није познат. Након одлуке ЕБУ да дисквалификује Холандију настао је потпуни колапс.

Због дисквалификације холанског представника, Теја Дора ће умјесто под редним бројем 16 да се такмичи под редним бројем 15.

Осим тога, представница Србије је и на кладионицама пала, те је сада на посљедњем мјесту.

Према пропозицијама такмичења, у финале су се аутоматски пласирали чланови такозване “Велике петорке” Њемачка, Шпанија, Италија, Велика Британија и Француска, а са њима и прошлогодишњи побједник Шведска, преноси Телеграф.

Осим њих, у финалу Евровизије су представници представнике Украјине, Луксембурга, Израела, Литваније, Естоније, Ирске, Летоније, Грчке, Норвешке, Србије, Финске, Португала, Јерменије, Кипра, Швајцарске, Словеније, Хрватске, Грузије и Аустрије.

Од прошле године у полуфиналним вечерима гласа искључиво публика, а гледаоци из држава које се уопште не такмиче моћи ће такође да гласају и то путем евровизијске апликације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана