Серији "Мућке" пријети брисање са стриминг сервиса

ГС
Серији "Мућке" пријети брисање са стриминг сервиса

У посљедњих неколико дана, примјетно је да све више филмова и ТВ серија које "нису у складу са временом" нестаје са стриминг сервиса.

 

Подугачка је листа серија које би се могле означити као "политички некоректне", а британски медији нагађају како ће након уклањања епизоде култне хумористичне серије ""Fawlty Towеrs", чистка засигурно стићи и "Мућке".

На ревизију ће практично морати да иду све ТВ серије старе неколико деценија у којима се користи вулгаран језик, а ликови и њихово понашање подржавају "проблематичне" ставове.

Са стриминг сервиса су већ уклоњене и епизоде хумористичне серије "Мала Британија", а контроверзном се сматра и хумористична серија "Be­ni­dorm" која има десет сезона, са посебном спорном сценом у којој се појављује тзв. blac­kfa­ce (обојено лице).

Бројни људи из филмске индустрије бијесни су због овог новог тренда који је ескалирао у вријеме протеста и иницијативе "Black Li­ves Mat­ter". Они тврде како је циљ овога насилно брисање британске културе, а не одржавање политичке коректности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана