Серија “Тајкун” у режији Мирослава Терзића на мале екране стиже у марту сљедеће године: Драма богатог и моћног човјека

Agencije
Серија “Тајкун” у режији Мирослава Терзића на мале екране стиже у марту сљедеће године: Драма богатог и моћног човјека

Драма и турбулентан живот моћног човјека на врхунцу његове каријере, у тренутку када и држава и непријатељи са оне стране закона пријете да униште његово пословно царство, тема је нове серије “Тајкун” у режији Мирослава Терзића, која на “Суперстар” канал стиже у марту сљедеће године.

Десет наставака као сценариста потписује Ђорђе Милосављевић, који за своју причу каже да је провокативна, опасна тема “скривена на отвореном”.

- Сви смо могли да је видимо, али је била потребна једна доза ауторске храбрости и безобразлука да бисмо кренули њоме да се бавимо. Ова прича тиче се свих нас, јер сви у њој учествујемо на неки начин - као жртве или као саучесници - објаснио је Милосављевић на промоцији серије.

У улози тајкуна нашао се Драган Бјелогрлић, који признаје да му је пријало да се коначно бави “само” глумом, у односу на досадашње пројекте, попут “Сенки над Балканом”, гдје је био и редитељ.

- Јако је угодно бити само глумац. Пријало ми је да могу да се посветим овој комплексној улози, а да не бринем о осталим стварима - каже Бјелогрлић.

Градећи лик, како истиче, није се угледао ни на једног српског тајкуна, већ је ријеч о фикцији и прије свега “драми једног човека који је стицајем околности богат и моћан.”

- Владан Симоновић је врло комплексан лик који се на почетку приче налази на врху своје пословне каријере, али баш тог тренутка крећу његови највећи проблеми, и то пратимо до самог краја. На трону је човек сам, а он на најсуровији начин спознаје ту чињеницу. У тренутку када се нашао у проблемима, он је ужасно усамљен човек, јер од толиких људи око њега мало је пријатеља који су спремни да му помогну - објаснио је Бјелогрлић.

Режисеру Мирославу Терзићу ово је први пут да ради на серији, а како каже, у тренутку када сви снимају, њему је најважније да ради оно што воли.

- Живимо у времену када скоро сваки садржај нађе свог купца, само ја с времена на време дам себи задатак да изађем из оквира просечних и за тим трагам непрестано - навео је Терзић.

Најважније му је било, како истиче, да прикаже једног веома усамљеног човјека, са свим теретом који је прилично страшан.

- Увек се трудим да у сваком свом лику нађем дозу хуманости. Тако и тајкун пред крај свог пословног века жели да уђе у неке мирне воде, али то није могуће - додао је Терзић.

“Тајкун” је први пројекат продукцијске куће “Фајерфлај”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана