Састав “Џудас прист” издаје нови албум: Поново у акцији

Бранислав Предојевић
Састав “Џудас прист” издаје нови албум: Поново у акцији

БИРМИНГЕМ - Легендарни британски хеви метал ветерани бенда “Џудас прист” објавили су други сингл “Trial By Fire”, најављујући нови албум “Invincible Shield”, а који излази 8. марта.

Нова пјесма стиже отприлике мјесец дана након  сингла “Panic Attack” снажне метал химне која садржи епске синтисајзерске линије уз препознатљиви двоструки напад гитара и тежак ритам. Нова пјесма “Trial Buy Fire” има суздржанији темпо, који ствара тензије са ослонцем на нешто злокобнију атмосферу, док пјевач Роб Халфорд у њиховом стилу пјева о осуђенику којег жигошу ватром. Нови албум “Invincible Shield” је 19. студијски албум хеви метал ветерана и њихов први студијски рад од плоче “Firepower” из 2018 . године. Пјевач Роб Халфорд је рекао да је размишљао о томе да претходно издање буде њихов посљедњи албум, али их је његов изузетно позитиван пријем инспирисао да наставе даље.

- Албум “Firepower” био је тако добро примљен и хваљен од стране критике да смо размишљали да заувијек напустимо забаву на врхунцу . Ипак, успјех те плоче, уз одличан пријем публике и наших пријатеља у музичкој индустрији, дала нам је још више енергије и одлучности да направимо још један албум - рекао је Халфорд.

Гитариста Ричи Фолкнер је такође рекао да фанови “Џудас приста” могу очекивати неке компликованије пјесме на  новом албуму са коријенима у раду бенда из 70-их.

- Дефинитивно има још неколико нових обрта на овој плочи уз неколико аутентичних музичких дјелова. Не волим користити ријеч прогресиван звук, али је прогресиван у смислу да није класични стих-рефрен-стих-рефрен-соло-рефрен-финиш албум. Албум прави неколико музичких преокрета и скреће са препознатљивог пута, помало као “Sinner” или “Tyrant” или тако нешто. Дакле, то је мало више “Прист” 70-их - рекао је Фолкнер.

Петорка у саставу Роб Халфорд (вокал), Јан Хил (бас), Глен Типтон (гитара), Скот Тревис (бубњеви) и Ричард Фолкнер (гитара) албум је снимила у Фениксу (Аризона), уз помоћ продуцента Ендија Снипа, а свјетску турнеју почињу на дан изласка новог албума.

Каријера

Култни метал састав основан је у Бирмингему (Енглеска), а име су узели по пјесми Боба Дилана “The Ballad of Frankie Lee and Judas Priest”.

Продали су преко 50 милиона албума и често се рангирају као један од највећих метал бендова свих времена. Упркос иновативном и пионирском раду у другој половини 70-их бенд се борио са недостатком већег комерцијалног успјеха све до 1980. године, када је албум “British Steel” остварио планетарни пробој са хит нумерама “Breaking the Low” и “Living After Midnight”. Током каријере су издали 19 студијских албума уз огроман утицај на жанр спид, блек и треш метала.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана