Састав “Деца из воде” наступио у Бањалуци: Интимна посвета љубави и музици

Г.С.
Састав “Деца из воде” наступио у Бањалуци: Интимна посвета љубави и музици

Након двије године, састав “Деца из воде”, који је трибјут бенд некадашњем ЕКВ-у, наступио је у Бањалуци и то у пратњи Тање Јовићевић, на концерту названом “Лав трибјут то ЕКВ”.

У Градско позориште “Јазавац” била је смјештена љубав и најљепши звуци пјесама “Екатарине Велике”, за све оне који су их вољели, а и данас их воле.

Прије почетка концерта приказана је дигитална изложба фотографија Милана Младеновића, Маргите Стевановић и ЕКВ-а. Аутори фотографија су чланови Удружења “Деца из воде”.

С обзиром на то да је број посјетилаца био ограничен, те и сам начин наступа, овај састав, у интимном простору позоришта, извео је пјесме у акустичној верзији, уз пратњу легендарне пјевачице Тање Јовићевић. Она је била придружени члан ЕКВ-а у периоду од 1989. до 1993. године. У улози Милана Младеновића је вокал и гитариста Зоран Младеновић, а као некада Маргита, клавијатуре свира Луна Шкопеља, кћерка познатих музичара Мадам Пиано и Дејана Шкопеље (Бабе).

- Маги је била мој велики узор као једна од најбитнијих женских фигура у оквиру ауторства и извођења музике на домаћој сцени. Поред њене музикалности и музичког сензибилитета који су ми јако блиски, повезала сам се са њом и групом, као и многи од нас, на основу прича везаних за Маги и ЕКВ које су ми причали њихови познаници. Имала сам увид и у неке приче из личних познанстава моје породице. Тако сам се повезала са бендом ЕКВ на интимнијем нивоу - изјавила је Лана Шкопеља за “Буку” прије концерта у Бањалуци.

“Деца из воде” су од стране музичке јавности проглашени за најбољи и најувјерљивији ЕКВ трибјут бенд, а то потврђује и сарадња са некадашњим члановима ЕКВ-а - Раком, Болетом, Фирчијем, Жиком Тодоровићем и Тањом Јовићевић.

Као предгрупа, у “Јазавцу” је наступио састав “Катарза” из Бањалуке. У питању је побједнички бенд “Бањалучке гитаријаде 2020”, који су, исто као и “Деца из воде”, у акустичном формату, извели неколико најпопуларнијих пјесама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана